Porcijas: 4
Kalorijas: 338kcal
Sastāvdaļas
- 800 ml Konservēti tomāti
- 800 ml Konservēti turku zirņi
- 30 ml Eļļa
- 15 g Ķiploki
- 1 šķipsna Sāls
- 150 g Sarkanie sīpoli
- 250 g Paprika
- 250 g Cukīni
- 200 g Baklažāni
- 1 šķipsna Melnie pipari
Pamācība
- Konservētos tomātus nokāš, atstājot klāt pavisam mazliet suliņas. Tāpat nokāš arī konservētos turku zirņus un pievieno nokāstajiem tomātiem.
- Lielā pannā uzkarsē eļļu, pievieno smalki sarīvētu ķiploku un kubiņos sagrieztu cukīni, papriku, baklažānu un sakapātu sarkano sīpolu, pievieno sāli un piparus. Sautē kādas 7-8 minūtes. Tad pievieno tomātu un turku zirņu maisījumu, kā arī melnos piparus. Pasautē vēl kādas 5 minūtes.
- Pasniedz garnētu ar svaigām bazilika lapiņām vai citiem zaļumiem, ja tādi ir pieejami.
Uzturvielas
Kalorijas: 338kcal | Ogļhidrāti: 49g | Olbaltumvielas: 14g | Tauki: 12g | Piesātinātās taukskābes: 7g | Nātrijs: 950mg | Kālijs: 1143mg | Šķiedrvielas: 15g | Cukurs: 12g | A vitamīns: 2345IU | C vitamīns: 114.7mg | Kalcijs: 166mg | Dzelzs: 5.2mg