Dārzeņu sautējums ar turku zirņiem

Dārzeņu sautējums ar turku zirņiem

Ratatuja versija.
Sagataves: 10 minūtes
Pagatavošana: 15 minūtes
Kopējais laiks: 25 minūtes
Ēdienreize: Vakariņas
Ēdiena veids: Pamatēdieni
Kategorija: Bez glutēna, Bez piena produktiem, Maz ogļhidrātu, Vegānu, Veģetārs
Porcijas: 4
Kalorijas: 338kcal

Sastāvdaļas

  • 800 ml Konservēti tomāti
  • 800 ml Konservēti turku zirņi
  • 30 ml Eļļa
  • 15 g Ķiploki
  • 1 šķipsna Sāls
  • 150 g Sarkanie sīpoli
  • 250 g Paprika
  • 250 g Cukīni
  • 200 g Baklažāni
  • 1 šķipsna Melnie pipari

Pamācība

  • Konservētos tomātus nokāš, atstājot klāt pavisam mazliet suliņas. Tāpat nokāš arī konservētos turku zirņus un pievieno nokāstajiem tomātiem.
  • Lielā pannā uzkarsē eļļu, pievieno smalki sarīvētu ķiploku un kubiņos sagrieztu cukīni, papriku, baklažānu un sakapātu sarkano sīpolu, pievieno sāli un piparus. Sautē kādas 7-8 minūtes. Tad pievieno tomātu un turku zirņu maisījumu, kā arī melnos piparus. Pasautē vēl kādas 5 minūtes.
  • Pasniedz garnētu ar svaigām bazilika lapiņām vai citiem zaļumiem, ja tādi ir pieejami.

Uzturvielas

Kalorijas: 338kcal | Ogļhidrāti: 49g | Olbaltumvielas: 14g | Tauki: 12g | Piesātinātās taukskābes: 7g | Nātrijs: 950mg | Kālijs: 1143mg | Šķiedrvielas: 15g | Cukurs: 12g | A vitamīns: 2345IU | C vitamīns: 114.7mg | Kalcijs: 166mg | Dzelzs: 5.2mg

Komentēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *