Porcijas: 8
Kalorijas: 326kcal
Sastāvdaļas
- 200 g Kvinoja
- 400 ml Ūdens
- 220 g Zaļās pupiņas var būt saldētas
- 400 g Turku zirņi konservēti (noskaloti un nosusināti)
- 400 g Baltās pupiņas konservētas (noskalotas un nosusinātas)
- 250 g Paprika (sarkanā)
- 250 g Paprika (dzeltenā)
- 150 g Gurķi
- 200 g Ķiršu tomātiņi sagriezti uz pusītēm
- 50 g Sarkanie sīpoli
- 40 g Fetas siers sadrupināts
- 30 g Olīves bez kauliņiem
- 20 g Baziliks svaigs
Mērcei
- 50 ml Olīveļļa
- 15 ml Balzamiko etiķis
- 10 g Ķiploki
- 1 šķipsna Kaltēts baziliks
- 1 šķipsna Kaltēts oregano
- 1 šķipsna Sāls vēlams rozā Himalaju
- 1 šķipsna Pipari
Pamācība
- Katliņā uzvāra ūdeni, ieber kvinoju un pavāra uz lēnas uguns 15 minūtes. Tad ņem nost no uguns un pārvieto gatavo kvinoju uz lielāku bļodu.
- Kamēr vārās kvinoja, sagatavo zaļās pupiņas. Katliņā uzvāra ūdeni, ieber zaļās pupiņas un pavāra 2 minūtes. Tad nokāš, nosusina un atdzesē.
- Traukā ar kvinoju ber gatavās zaļās pupiņas, nosusinātos turku zirņus, baltās pupiņas, sagriezto papriku, gurķus, tomātus, sīpolu, fetas sieru, olīves un baziliku.
- Mazā bļodiņā samaisa olīveļļu, balzamiko etiķi, ķiploku un garšvielas. Gatavo mērcīti pārlej salātiem un maigi samaisa, kamēr visas sastāvdaļas sajaukušās.
Uzturvielas
Kalorijas: 326kcal | Ogļhidrāti: 31g | Olbaltumvielas: 14g | Tauki: 11g | Piesātinātās taukskābes: 2g | Holesterīns: 4mg | Nātrijs: 318mg | Kālijs: 843mg | Šķiedrvielas: 10g | Cukurs: 4g | A vitamīns: 1430IU | C vitamīns: 107.7mg | Kalcijs: 188mg | Dzelzs: 6.9mg