Porcijas: 3
Kalorijas: 390kcal
Sastāvdaļas
- 3 Burkāni
- 1 Kolrābji
- 1 Sīpoli
- 225 g Krēmsiers der arī grieķu jogurts bez piedevām
- 500 g Dārzeņu buljons
- 1 ēd.k. Sviests
- 1 sauja Pētersīļi sakapāti
- 2 šķipsnas Sāls un pipari
- 1 mazs gabaliņš Ingvers pēc izvēles
Pamācība
- Sakapā sīpolu un apcep to mazliet sviestiņā vai eļļā.
- Nomizo burkānus un kolrābi, sagriež tos gabaliņos un liek cepties kopā ar sīpolu un mazliet vairāk sviesta (vai eļļas).
- Pievieno buljonu un visu pavāra 15 minūtes uz mērenas uguns.
- Tad pievieno krēmsieru, pētersīļus, sāli un piparus.
- Visu mazliet pavāra vēl 5 minūtes uz mazas uguns, lai siers izkūst.
- Tagad laiks visu mazliet sablendēt – ne obligāti perfekti. Mazi gabaliņi dos vajadzīgo tekstūru.
- Visu pārkaisa ar pētersīļiem un, ja vēlies, svaigumam vari ierīvēt mazliet ingvera. Lai garšo!
Uzturvielas
Kalorijas: 390kcal | Ogļhidrāti: 18g | Olbaltumvielas: 6g | Tauki: 34g | Piesātinātās taukskābes: 20g | Holesterīns: 104mg | Nātrijs: 1033mg | Kālijs: 527mg | Šķiedrvielas: 4g | Cukurs: 10g | A vitamīns: 11843IU | C vitamīns: 37mg | Kalcijs: 114mg | Dzelzs: 1mg