Porcijas: 4
Kalorijas: 200kcal
Sastāvdaļas
Salātiem
- 1 ēd.k. Olīveļļa
- ½ galviņa Ziedkāposti
- ½ galviņa Brokoļi
- 5 Redīsi
- 1 sauja Spināti
- 1 Apelsīns
- ½ Granātāboli sēkliņas
- 1 Koriandrs vai pētersīļi
- Sāls un pipari pēc garšas
Mērcītei
- 50 ml Sojas piens vai jebkurš cits augu piens
- 2 ēd.k. Olīveļļa
- ½ tējk. Ķiploku pulveris vai 1 svaiga ķiploka daiviņa
- 1 tējk. Sinepes
- 1 tējk. Tomātu pasta
- 2 tējk. Etiķis
- Sāls un pipari pēc garšas
Pamācība
- Brokoli un ziedkāpostu sagiež vienāda izmēra gabaliņos.
- Pannā uzkarsē eļļu. Liek iekšā ziedkāposta gabaliņus un apcep uz ļoti lēnas uguns.
- Pēc 3 minūtēm pievieno brokoļa gabaliņus un turpina lēnām cept vēl kādas 7 minūtes. Tiem vajadzētu būt apbrūnējušiem, bet ne pārceptiem.
- Tikmēr nomazgā spinātus un koriandru un noliek malā.
- Granātābolu sagriež uz pusēm un atbrīvo no sēklām, tās būs vajadzīgas. Ja nepieciešama palīdzība, ieskaties šeit.
- Tad sagriež apelsīnu. Šeit video pamācība.
- Redīsus sagriež plānās ripiņās.
- Kad brokoļi un ziedkāposti apcepušies, tos liek bļodā kopā ar citām sastāvdaļām, izņemot granātābola sēklas.
- Citā bļodiņā sajauc mērces sastāvdaļas.
- Tad liek visu kopā un samaisa. Salāti ir gatavi!
- Visu pārkaisa ar granātābola sēkliņām.
Uzturvielas
Kalorijas: 200kcal | Ogļhidrāti: 21g | Olbaltumvielas: 5g | Tauki: 13g | Piesātinātās taukskābes: 2g | Nātrijs: 80mg | Kālijs: 737mg | Šķiedrvielas: 6g | Cukurs: 11g | A vitamīns: 2256IU | C vitamīns: 130mg | Kalcijs: 103mg | Dzelzs: 2mg