Porcijas: 12 keksiņi
Kalorijas: 200kcal
Sastāvdaļas
- 280 g Pilngraudu milti
- 120 g Maltas linsēklas
- 2 tējk. Soda
- 1/2 tējk. Cepamais pulveris
- 1/2 tējk. Sāls
- 1/2 tējk. Kanēlis
- 100 g Brūnais cukurs
- 1 Ola liela
- 100 ml Ābolu biezenis
- 100 ml Bezpiedevu jogurts
- 1/2 tējk. Vaniļas cukurs
- 2 Āboli vidēji lieli
Pamācība
- Lielā bļodā sajauc sausās sastāvdaļas (miltus, linsēklas, sodu, cepamo pulveri, sāli, cukuru, vaniļas cukuru un kanēli).
- Vidēja izmēra bļodiņā sajauc mitrās sastāvdaļas (olu, jogurtu, ābolu biezeni).Ābolus sagriež mazos gabaliņos.
- Sajauc abu bļodu saturu kopā, samaisa līdz sastāvdaļas sajaukušās, bet nepārcenšas ar maisīšanu. Pieber klāt sagrieztos ābolus un atkal viegli apmaisa.
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Ietauko keksu formiņas vai ņem vienreiz lietojamās keksu formiņas (papīra). Salej mīklu pa formiņām. Cep kādas 20-25 minūtes vai kamēr zeltaini brūni un viducī iedurtais sērkociņš iznāk ārā tīrs. Ļauj atdzist.
Piezīmes
Šos keksiņus var sasaldēt un katru rītu izņemt no saldētavas, uz 30 sekundēm uzkarsēt mikroviļņu krāsnī un ātras un veselīgas brokastis gatavas!
Bagāti ar šķiedrvielām un labajām taukskābēm.
Uzturvielas
Kalorijas: 200kcal | Ogļhidrāti: 35g | Olbaltumvielas: 5g | Tauki: 5g | Piesātinātās taukskābes: 1g | Holesterīns: 15mg | Nātrijs: 32mg | Kālijs: 178mg | Šķiedrvielas: 4g | Cukurs: 13g | A vitamīns: 44IU | C vitamīns: 1mg | Kalcijs: 52mg | Dzelzs: 2mg