Porcijas: 8
Kalorijas: 94kcal
Sastāvdaļas
- 1 ēd.k. Olīveļļa
- 4 daiviņas Ķiploki
- 1 Sīpoli
- 200 g Burkāni
- 1-2 Selerijas kāti
- 1 Paprika
- 200 g Zaļās pupiņas var būt saldētas
- 800 ml Konservēti tomāti
- 230 ml Tomātu mērce
- 1/2 Kāposti
- 1500 ml Dārzeņu buljons
- Pētersīļi svaigi
- 1/2 tējk. Timiāns kaltēts
- Sāls un pipari pēc garšas
- 1-2 ēd.k. Citronu sula
Pamācība
- Lielā katlā uzkarsē olīveļļu un apcep sagrieztos sīpolus un ķiplokus.
- Kamēr sīpoli un ķiploki cepas, nomizo un sagriež ripiņās burkānus, selerijas un sasmalcina papriku. Kad sagriezti, tos ber katlā pie sīpoliem, pievieno arī zaļās pupiņas, konsrvētos tomātus (ar visu sulu) un tomātu mērci. Visu samaisa.
- Kamēr dārzeņi katlā sautējas, sakapā kāpostu un ber to katlā. Pielej klāt dārzeņu buljonu, pētersīļus un garšvielas.
- Katlam liek vāku virsū, visu uzvāra, tad samazina karstumu un ļauj pavārīties uz lēnas uguns 20 minūtes, kamēr kāposts mīksts. Pievieno sāli un citronu sulu pēc garšas.
Uzturvielas
Kalorijas: 94kcal | Ogļhidrāti: 18g | Olbaltumvielas: 3g | Tauki: 2g | Piesātinātās taukskābes: 1g | Nātrijs: 1078mg | Kālijs: 577mg | Šķiedrvielas: 5g | Cukurs: 10g | A vitamīns: 5534IU | C vitamīns: 57mg | Kalcijs: 80mg | Dzelzs: 2mg