Porcijas: 6
Kalorijas: 278kcal
Sastāvdaļas
- 250 g Skābēti kāposti
- 3 Bietes vārītas
- 400 g Zaļie zirnīši konservēti
- 5 Sālīti gurķi
- 5 Kartupeļi vārīti
- 2 Burkāni vārīti
- 1 Sīpoli
- Saulespuķu eļļa der arī jebkura cita eļļa
- Sāls un pipari
Pamācība
- Novāra bietes, burkānus un kartupeļus – vēlams visus dārzeņus vārīt ar mizu. Tad atdzesē (lai salāti saglabātos ilgāk svaigi), nomizo un sagriež mazos kubiņos. Bietes liek bļodā pirmās, aplej ar saulespuķu eļļu un samaisa. Tad pievieno pārējos dārzeņus (tas neļaus bietēm nokrāsot visu pārējo kompāniju).
- Sagriež arī gurķīšus un mazliet "saīsina" skābētos kāpostus. Liek pie pārējiem dārzeņiem. Pieber konservētos zirnīšus.
- Pievieno sāli un visu samaisa. Nodegustē un pēc garšas var pievienot, ko sirds kāro (varbūt vēl eļļu, vai arī etiķi vai sinepes vai pipariņus?)
- Pirms pasniegšanas ļauj ievilkties vismaz 30 minūtes.
Uzturvielas
Kalorijas: 278kcal | Ogļhidrāti: 42g | Olbaltumvielas: 10g | Tauki: 9g | Piesātinātās taukskābes: 1g | Nātrijs: 817mg | Kālijs: 1241mg | Šķiedrvielas: 12g | Cukurs: 10g | A vitamīns: 4020IU | C vitamīns: 58mg | Kalcijs: 123mg | Dzelzs: 8mg