Risoto ar puraviem

Risoto ar puraviem

Risoto ar puraviem

Krēmīgs un sātīgs risoto
Sagataves: 5 minūtes
Pagatavošana: 30 minūtes
Kopējais laiks: 35 minūtes
Ēdienreize: Pusdienas, Vakariņas
Ēdiena veids: Pamatēdieni
Kategorija: Veģetārs
Plānam: Veģetārajam plānam, Vidusjūras plāns
Porcijas: 3
Kalorijas: 856kcal

Sastāvdaļas

  • 200 g Risoto rīsi Vislabāk Arborio. Der arī parastie, ja nevar atrast.
  • 700 g Dārzeņu buljons
  • 1 Puravi
  • 1 Sīpoli
  • 3 ēd.k. Olīveļļa
  • 145 g Zaļie zirnīši var būt saldēti
  • 175 ml Krējums
  • 170 g Krēmsiers svaigais siers
  • 3 ēd.k. Sojas mērce
  • ½ tējk. Sāls
  • ½ tējk. Pipari
  • Baziliks svaigs (der arī saldēts vai kaltēts)
  • Pētersīļi svaigi (der arī saldēti vai kaltēti)
  • Oregano svaigs (der arī saldēts vai kaltēts)
  • 55 g Čedaras siers garnēšanai

Pamācība

  • Noskalojam rīsus, lai noņemtu lieko cieti.
  • Sagriež puravu un sīpolu un apcet tos pannā uzkarsētā olīveļļā kādas 5 minūtes..
  • Pievieno risoto rīsus un pasautē vēl pāris minūtes.
  • Pievieno 3/4 dārzeņu buljona un visu pasautē 20 minūtes vai kamēr rīsi gatavi. Ja viss šķidrums pazudis, bet rīsi vēl nav gatavi, pievieno vēl dārzeņu buljona.
  • Kad rīsi gatavi, mazliet samazina karstumu un pievieno saldētos zaļos zirnīšus, krējumu un krēmsieru, sojas mērci, baziliku, pētersīļus un oregano. Visu kārtīgi apmaisa.
  • Tad atkal palielina karstumu uz 5 minūtēm. Visu laiku pa laikam maisa, lai nepiedeg.
    Šis solis padara mērcīti biezāku un visām sastāvdaļām "sadraudzēties".
  • Pasniedz ar čedaras sieru īpaši grēcīgam prieciņam:)

Uzturvielas

Kalorijas: 856kcal | Ogļhidrāti: 75g | Olbaltumvielas: 13g | Tauki: 57g | Piesātinātās taukskābes: 27g | Holesterīns: 142mg | Nātrijs: 1271mg | Kālijs: 423mg | Šķiedrvielas: 4g | Cukurs: 9g | A vitamīns: 2980IU | C vitamīns: 26mg | Kalcijs: 150mg | Dzelzs: 2mg

Komentēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *