Porcijas: 3
Kalorijas: 389kcal
Sastāvdaļas
- 1 ēd.k. Kokosriekstu eļļa vai olīveļļas
- 1 Sīpoli liels vai 2 nelieli
- 3 daiviņas Ķiploki
- 6 Burkāni
- 1/2 tējk. Kurkumas pulvera
- 1/2 tējk. Koriandrs malts
- 1/4 tējk, Melnie pipari malti
- 400 ml Kokosriekstu piens
- 1 Kabači
- Sāls pēc garšas
- Zaļumi un grauzdētas sēkliņas (garnēšanai)
Pamācība
- Sīpolu un ķiploku sakapā, liec cepties katlā kopā ar kokosriekstu eļļu. Maisot cep aptuveni 7 minūtes, līdz kļūst mīksti. Pielej mazliet ūdeni, ja nepieciešams.
- Burkānus nomizo un sagriez mazās ripiņās. Liec katlā, pieber kurkumu, koriandru, piparus un maisot cep 3 minūtes.
- Lej katlā kokosriekstu pienu. Uzliec vāku un vāri uz vidējas uguns 10 min.
- Sagriez kabaci nelielos gabalos un liec katlā. Pavāri vēl 10-15 minūtes un pārbaudi, vai dārzeņi ir mīksti.
- Kad dārzeņi gatavi, sablendē zupu līdz krēmīgai konsistencei. Vari izmantot rokas blenderi un blendēt pa taisno katlā (mazāk trauku jāmazgā pēc tam). Ja nav rokas blenderis, tad var izmantot lielo blendera krūzi. Tikai ņem vērā, ka zupa ir ļoti karsta un atstāj augšā vākā nelielu šķirbiņu, ja tavai blendera krūzei ir tāda opcija.
- Nogaršo zupu, pieliec sāli un citas garšvielas pēc vēlmēm.
- Pasniegšanai: liec sausā pannā saulespuķu, ķirbju, sezama sēkliņas un cep uz nelielas uguns, līdz tās apbrūnējušas, apmaisot regulāri. Sakapā zaļumus (kādus vien vēlies)
Piezīmes
Var izmantot jebkurus dārzeņus dažādās kombinācijās, būs gardi tāpat:)
Uzturvielas
Kalorijas: 389kcal | Ogļhidrāti: 23g | Olbaltumvielas: 5g | Tauki: 34g | Piesātinātās taukskābes: 30g | Nātrijs: 109mg | Kālijs: 928mg | Šķiedrvielas: 5g | Cukurs: 9g | A vitamīns: 20512IU | C vitamīns: 24mg | Kalcijs: 92mg | Dzelzs: 5mg