Porcijas: 4
Kalorijas: 417kcal
Sastāvdaļas
- 1½ Ēd.k. Olīveļļa
- 4 Laša filejas
- 250 g Bietes svaigas, mizotas, rīvētas
- 175 g Selerijas saknes mizota un rīvēta
- 175 g Burkāni mizoti, rīvēti
- 1 Ēd.k Ābolu etiķis
- 2 Ēd.k Sēkliņas dažādas, grauzdētas
- 2 Ēd.k Pesto
- 4 Ēd.k Skābais krējums
Pamācība
- Uzsilda krāsni līdz 200C. Cepamtraukā ieklāj foliju vai cepampapīru un uz tā izklāj laša gabaliņus, ar ādu uz leju. Pārslaka ar olīveļļu un cep 10-12 minūtes.
- Tikmēr bļodā samaisa rīvētās bietes, seleriju, burkānus, etiķi, eļļu un sēklas.Bļodiņā ieliek skābo krējumu un pesto, samaisa. Kad lasis gatavs, to pasniedz ar pesto mērcīti un kraukšķīgajiem salātiem.
Uzturvielas
Kalorijas: 417kcal | Ogļhidrāti: 16g | Olbaltumvielas: 29g | Tauki: 21g | Piesātinātās taukskābes: 4g | Holesterīns: 62mg | Nātrijs: 247mg | Kālijs: 1022mg | Šķiedrvielas: 4g | Cukurs: 8g | A vitamīns: 7595IU | C vitamīns: 9mg | Kalcijs: 81mg | Dzelzs: 2mg