Krāsnī ceptas auzas ar zemesriekstu sviestu

Krāsnī ceptas auzas

Krāsnī ceptas auzas ar zemesriekstu sviestu

Gardas un sātīgas brokastis, ko pagatavot visai nedēļai
Sagataves: 10 minūtes
Pagatavošana: 45 minūtes
Kopējais laiks: 55 minūtes
Ēdienreize: Brokastis
Ēdiena veids: Sacepumi
Kategorija: Bez glutēna, Veģetārs
Plānam: Veģetārajam plānam
Porcijas: 6
Kalorijas: 417kcal
Autors: Budgetbytes

Sastāvdaļas

  • 3 Banāni saspaidīti
  • 1 Olas lielas
  • 100 g Zemesriekstu sviests
  • 50 g Brūnais cukurs
  • 1 tējk. Vaniļas cukurs
  • 1/2 tējk. Sāls
  • 1 tējk. Cepamais pulveris
  • 1/2 tējk. Kanēlis
  • 30 g Kakao
  • 500 ml Piens
  • 270 g Auzu pārslas

Pamācība

  • Bļodā saspaida banānus, pievieno olu, zemesriekstu sviestu (atstāj pāris ēdamkarotes "garnēšanai"), brūno cukuru, vaniļu, sāli, cepamo pulveri, kanēli un kakao pulveri. Samaisa līdz viedabīgai konsistencei (banāna gabaliņi var palikt).
  • Masai pielej pienu, samaisa un pieber auzu pārslas. Atkal visu labi samaisa.
  • Ielej masu ietaukotā (ar sviestu vai speciālo "spreju") cepamtraukā. Pārklāj ar atlikušo zemesriekstu sviestu (ja nepieciešams, to var nedaudz pasildīt, lai iegūtu šķidrāku konsistenci).
  • Cep iepriekš līdz 190 grādiem uzsildītā cepeškrāsnī 45 minūtes.
    Var ēst uzreiz ar pienu, piemēram, var uzglabāt ledusskapī un pasniegt sev gardas brokastis ik rītu.

Uzturvielas

Kalorijas: 417kcal | Ogļhidrāti: 63g | Olbaltumvielas: 15g | Tauki: 15g | Piesātinātās taukskābes: 4g | Holesterīns: 34mg | Nātrijs: 165mg | Kālijs: 713mg | Šķiedrvielas: 9g | Cukurs: 22g | A vitamīns: 162IU | C vitamīns: 5mg | Kalcijs: 158mg | Dzelzs: 3mg

2 thoughts on “Krāsnī ceptas auzas ar zemesriekstu sviestu”

  1. labvakar!
    Uzturvielu daudzums izrēķināts uz 100g gatava produkta daudzumu?
    Jau iepriekš paldies par atbildi.
    Cieņā Sanita

  2. Sveiki,
    Atvainojos par novēloto atbildi!
    Uzturvielu daudzums ir uz 1 porciju.
    Pie receptes augšā ir porciju skaits (ko var pamainīt, un tam līdzi mainās arī sastāvdaļu daudzums).
    Ceru, ka izdevās izskaidrot 🙂

Komentēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *