Porcijas: 5
Kalorijas: 339kcal
Sastāvdaļas
- 4 Ēd.k. Sviests
- 4 daiviņas Ķiploki
- 1/4 tējk. Paprika garšviela
- 1/4 tējk. Sāls
- Melnie pipari
- 1 Citroni
- 2 Ēd.k. Pētersīļi
- 5 Vistu šķiņķīši Bez ādas un vēlams bez kauliem
Pamācība
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200ºC. Izkausē sviestu trauciņā mikroviļņu krāsnī vai uz plīts. Iejauc tajā izspiesto ķiploku, sāli, piparus, paprikas pulveri, pētersīļus (daļu no pētersīļiem atstāj servēšanai).
- Vistu šķiņķīšus liek cepamtraukā un vienmērīgi pārlej tos ar izkausēto sviestu.
- Citronu sagriež šķēlītēs, sadala tās vēl uz pusēm un saliek ap vistu gabaliņiem.
- Cepamtrauku liek plītī un cep 30-35 minūtes vai kamēr gatavi.
- Pirms pasniegšanas, gaļu pārlej ar suliņām, kas izdalījušās cepšanas laikā un pārkaisa ar svaigajiem pētersīļiem.
Uzturvielas
Kalorijas: 339kcal | Ogļhidrāti: 3g | Olbaltumvielas: 19g | Tauki: 28g | Piesātinātās taukskābes: 11g | Holesterīns: 135mg | Nātrijs: 189mg | Kālijs: 271mg | Šķiedrvielas: 1g | Cukurs: 1g | A vitamīns: 424IU | C vitamīns: 12mg | Kalcijs: 22mg | Dzelzs: 1mg