Porcijas: 5
Kalorijas: 595kcal
Sastāvdaļas
- 600 g Lēcas vārītas
- 200 g Milti pēc izvēles, piem., turku zirņu vai pilngraudu kviešu u.c.
- 2 Olas
- Sāls
- 2 daiviņas Ķiploki
- Pipari
- Eļļa cepšanai
Pamācība
- Sākumā novāra lēcas. Katliņā uzvāra ūdeni, attiecībā 1:3 ieber lēcas un tās uzvāra, kamēr mīkstas. Var izmantot arī konservētās.
- Bļodā samaisa olas ar miltiem, sāli, saspiestu ķiploku un vārītajām lēcām. Izveido viendabīgu mīklas masu.
- Pannā uzkarsē eļļu un sāk veidot plācenīšus (ar rokām vai karoti). Apcep no abām pusēm, kamēr zeltaini brūnas.
- Pasniedz ar grieķu jogurtu vai krējumu.
Uzturvielas
Kalorijas: 595kcal | Ogļhidrāti: 103g | Olbaltumvielas: 37g | Tauki: 3g | Piesātinātās taukskābes: 1g | Holesterīns: 65mg | Nātrijs: 33mg | Kālijs: 1213mg | Šķiedrvielas: 38g | Cukurs: 3g | A vitamīns: 142IU | C vitamīns: 5mg | Kalcijs: 83mg | Dzelzs: 11mg