Porcijas: 4
Kalorijas: 396kcal
Sastāvdaļas
- 450 g Malta tītara gaļa
- 25 g Rīvmaize
- 1 Ola
- 45 g Parmezāna tipa siers rīvēts
- 2 daiviņas Ķiploki
- 700 ml Tomātu mērce
- 2 ēd.k. Olīveļļa
- 4 Cukini sagriezti strēmelēs
- 120 g Provolone siers vai Mocarella
- Sāls
- Pipari
- 3 ēd.k. Pētersīļi
Pamācība
- Bļodā sajauc malto gaļu, rīvmaizi, olu, kapātus pētersīļus, rīvēto parmezānu, 1 daiviņu ķiploka, un pa 1/2 tējkarotei sāls un piparu. No masas veidojam bumbiņas. No 450 g sanāk ap 12 bumbiņu.
- Pannā uz vidējas uguns uzkarsē 1 ēdamkaroti eļļas. Pievieno gaļas bumbiņas un cep, laiku pa laikam pagriežot, līdz brūnas no visām pusēm, 4 līdz 6 minūtes. Samazina siltumu līdz vidēji zemam un viegli iemaisa tomātu mērci. Sautē uz lēnas uguns, laiku pa laikam apgriežot kotletes, līdz tās gatavas un mērce sabiezējusu, 14 līdz 16 minūtes.
- Tikmēr citā pannā uzkarsē atlikušo ēdamkaroti eļļas. Pievieno strēmelēs sagrieztos cukini un atlikušos ķiplokus un sautē, līdz tie maigi, 2–3 minūtes. Pārkaisa ar sāli un pipariem.
- Gaļas bumbiņas liek uz cepešpannas, kas pārklāta ar cepampapīru, un pārkaisa tās ar Provolona sieru. Cep augstā temperatūrā, kamēr siers izkusis.
- Pasniedz ar cukini nūdelēm.
Uzturvielas
Kalorijas: 396kcal | Ogļhidrāti: 21g | Olbaltumvielas: 45g | Tauki: 16g | Piesātinātās taukskābes: 8g | Holesterīns: 131mg | Nātrijs: 1495mg | Kālijs: 1502mg | Šķiedrvielas: 5g | Cukurs: 13g | A vitamīns: 1640IU | C vitamīns: 47mg | Kalcijs: 435mg | Dzelzs: 4mg