
Porcijas: 2
Kalorijas: 527kcal
Sastāvdaļas
- 400 g Saldie kartupeļi
- 170 g Avokado
- 200 g Ķiršu tomātiņi
- 20 g Indijas rieksti
- 150 g Salātu mix
- 30 ml Olīveļļa
- 1 gab Laims sulai
- 1 šķipsna Sāls
- 1 šķipsna pipari
Pamācība
- 180 grādos uzkarsētā cepeškrāsnī liek cepties mazos gabaliņos sagrieztu saldo kartupeli, kas nedaudz apslacīts ar olīveļļu un apskaisīts ar sāli. Cep 25 minūtes.Ja vēlies šos salātus ņemt līdzi uz darbu, saldo kartupeli uzcep jau iepriekšējā vakarā.
- Bļodā liek sagrieztu (vai saspaidītu avokado), uz pusēm sagrieztus ķiršu tomātiņus, pievieno laima sulu (un mīkstumu, ja vēlies), kā arī Indijas riekstus, sāli, piparus un olīveļļu.
- Kad saldais kartupelis atdzisis, liek to bļodā pie avokado un tomātiņiem. Pieber salātu mix un kārtīgi samaisa (vai sakrata, ja gatavo slēdzamā traukā).
Piezīmes
2 porcijām vajadzēs 1 saldo kartupeli, 2 ēdamkarotes Indijas riekstu, 10 ķiršu tomātiņus
Uzturvielas
Kalorijas: 527kcal | Ogļhidrāti: 57g | Olbaltumvielas: 8g | Tauki: 32g | Piesātinātās taukskābes: 4g | Nātrijs: 341mg | Kālijs: 1499mg | Šķiedrvielas: 12g | Cukurs: 12g | A vitamīns: 29840IU | C vitamīns: 53.5mg | Kalcijs: 91mg | Dzelzs: 3.5mg