
Porcijas: 5
Kalorijas: 262kcal
Sastāvdaļas
- 50 g Kvinoja
- 125 ml Ūdens
- 5 ml Olīveļļa
- 125 g Sīpoli
- 5 g Ķiploki
- 600 g Tītara maltā gaļa
- 15 ml Tomātu pasta €0.05
- 15 ml Asā piparu mērce
- 45 ml Vorčesteras mērce
- 1 Olas €0.30
- 1 šķipsna Sāls
- 2 tk Brūnais cukurs
Pamācība
- Katliņā uzvāra kvinoju – mazā daudzumā ūdens uz lēnas uguns, aptuveni 15-20 minūtes
- Olīveļļā apcep sīpolu un ķiploku
- Lielā bļodā samaisa tīra gaļu ar vārīto kvinoju, apceptajiem sīpoliem, tomātu pastu, aso mērci, 2 ēdamkarotēm Vorčesteras mērces, olu, sāli un pipariem. Masa iznāk diezgan mitra. Masu izklāj uz cepampannas (pirms tam apakšā paklāj cepampapīru).
- Samaisa 2 tējkarotes Vorčestras mērces ar brūno cukuru un 1 tējkaroti ūdens un ar šo maisījumu apsmērē viltoto zaķi.
- Līdz 170 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī cep aptuveni 50 minūtes, līdz gaļa viducī vairs nav sarkana.
Piezīmes
Uzturvielas
Kalorijas: 262kcal | Ogļhidrāti: 11g | Olbaltumvielas: 25g | Tauki: 12g | Piesātinātās taukskābes: 3g | Holesterīns: 126mg | Nātrijs: 368mg | Kālijs: 464mg | Šķiedrvielas: 1g | Cukurs: 2g | A vitamīns: 185IU | C vitamīns: 6.3mg | Kalcijs: 51mg | Dzelzs: 2.6mg