
Porcijas: 4
Kalorijas: 241kcal
Sastāvdaļas
- 200 g Lēcas
- 75 g Sīpoli
- 75 g Paprika
- 20 g Ķiploki
- 50 g Seleriju kāti
- 50 g Burkāni
- 250 ml Dārzeņu buljons
- 15 ml Olīveļļa
- 1 šķipsna Sāls
- 1 šķipsna Paprikas pulveris
Pamācība
- Katliņā uzvāra ūdeni (pievieno sāli), kad ūdens vārās, ieber lēcas, vāra, kamēr mīkstas, ap 15 minūtes.
- Sagriež dārzeņus un apcep tos uzkarsētā olīveļļā, kamēr tie mīksti.
- Apceptajiem dārzeņiem pievieno uzvārītās lēcas un mazliet visu pasautē. Pievieno sāli un paprikas pulveri.
Piezīmes
Lēcas var aizvietot ar kuskusu, arī ar dārzeņiem var variēt.
Uzturvielas
Kalorijas: 241kcal | Ogļhidrāti: 37g | Olbaltumvielas: 13g | Tauki: 4g | Nātrijs: 371mg | Kālijs: 636mg | Šķiedrvielas: 16g | Cukurs: 4g | A vitamīns: 2990IU | C vitamīns: 30.2mg | Kalcijs: 50mg | Dzelzs: 3.9mg