Porcijas: 3 porcijas
Kalorijas: 485kcal
Sastāvdaļas
- 2 ēd.k. olīveļļa (vai jebkura cita eļļa)
- 4 ķiploka daiviņas
- 1/2 sarkanais sīpols
- 1 halapeņjo pipars
- 1 tējk. kumīns
- 1 tējk. paprikas pulveris
- 1 tējk. oregano
- 1/4 tējk. melnie pipari
- 1 bundža konservētu pupiņu (vēlams melno)
- 1 bundža konservētu turku zirņi
- 1 bundža konsevēta kukurūza
- 1 bundža konservēti tomāti
- 240 ml buljons
- 1 tējk. sāls
- 1 tējk. cukurs
- svaigi pētersīļi (ja ir)
Pamācība
- Pannā uzkarsē eļļu.Pievieno sasmalcinātu ķiploku, sarkano sīpolu un halapeņjo piparu (ja ir).Sautē, kamēr sīpols kļūst mīksts.
- Pievieno kumīnu, paprikas pulveri, oregano un melnos piparus.Sautē 30 sekundes, lai atvērtos garšvielu aromāts.
- Pievieno konservētās pupiņas, turku zirņus, kukurūzu, tomātus, buljonu, sāli un cukuru.Sautē uz vidējā temperatūrā, periodiski apmaisot, kādas 10 min vai kamēr sautējums kļūst biezs, ar mērces struktūru.Pievieno vēl sāli pēc garšas.
- Pasniedz ar svaigiem (vai saldētiem) pētersīļiem, ja ir.
Piezīmes
Var pasniegt ar rīsiem (vislabāk – brūnajiem).
Ja nav pieejams halapeņjo pipars, var pievienot kādu citu asu garšvielu, ja nepieciešams.
Uzturvielas
Kalorijas: 485kcal | Ogļhidrāti: 76g | Olbaltumvielas: 21g | Tauki: 14g | Piesātinātās taukskābes: 2g | Polinepiesātinātās taukskābes (labie tauki): 3g | Mononepiesātinātās taukskābes (labie tauki): 8g | Nātrijs: 650mg | Kālijs: 1112mg | Šķiedrvielas: 20g | Cukurs: 14g | A vitamīns: 782IU | C vitamīns: 26mg | Kalcijs: 130mg | Dzelzs: 7mg