Porcijas: 3
Kalorijas: 392kcal
Sastāvdaļas
- 1 ēd.k. olīveļļa
- 2 burkāni
- 1 sīpols
- 1250 ml dārzeņu buljons
- 250 ml grieķu jogurts
- 200 g sarkanās lēcas
- 1 ēd.k. citronu sula (ja prasās)
- 2 daiviņas ķiploks
Pamācība
- Sagriež burkānus un sīplus, sarīvē ķiploku.
- Katliņā vai pannā ielej eļļu, uzkarsē. Ieber sasmalcinātos dārzeņus. Apcep pāris minūtes.
- Dārzeņiem pievieno lēcas un visu apmaisa, lai eļļa pēc iespējas apklāj lēcas (tas palīdz atvērties porām un dos labāku garšu).
- Visam pievieno dārzeņu buljonu un jogurtu. (šajā brīdī viss no pannas jāpārber katliņā, ja cepi pannā:)
- Ļauj visam 15-20 minūtes pasautēties.
- Pievieno sāli un piparus, kā arī citronu sulu, ja prasās.
- Zupu sablendē ar rokas blenderi (bet nekas slikts nenotiks, ja arī nesablendīsi).Pasniedz tāpat, ar zaļumiem vai maizīti.
Piezīmes
Kalorāža norādīta bez maizes.
Uzturvielas
Kalorijas: 392kcal | Ogļhidrāti: 56g | Olbaltumvielas: 26g | Tauki: 7g | Piesātinātās taukskābes: 2g | Polinepiesātinātās taukskābes (labie tauki): 1g | Mononepiesātinātās taukskābes (labie tauki): 4g | Holesterīns: 5mg | Nātrijs: 1722mg | Kālijs: 820mg | Šķiedrvielas: 22g | Cukurs: 12g | A vitamīns: 7748IU | C vitamīns: 8mg | Kalcijs: 152mg | Dzelzs: 5mg