
Porcijas: 8 porcijas
Kalorijas: 242kcal
Sastāvdaļas
- 1 kg Liellopa lāpstiņa
- 30 ml Olīveļļa
- 70 g Sīpoli
- 200 g Burkāni
- 200 g Seleriju kāti
- 20 g Ķiploki
- 800 g Konservēti tomāti
- 500 g Kartupeļi
- 150 g Zaļās pupiņas var būt saldētas
- 150 g Zaļie zirnīši var būt saldēti
- Baziliks var būt žāvēts
- Sāls
- Pipari
- 150 g Kukurūza var būt saldēta vai konservēta
- Pētersīļi
- Lauru lapas
- Timiāns
- Oregano
Pamācība
- Lielā katlā liek vārīties noskalotu liellopa lāpstiņu. Pievieno sāli, piparus, lauru lapas. Vāra kādu stundu.
- Olīveļļā apcep dārzeņus – sīpolus, burkānus, selerijas, beigās pievieno izspiestas ķiploka daiviņas – kamēr dārzeņi maigi apcepušies.
- Dārzeņiem pievieno konservētos tomātus un garšaugus – baziliku, timiānu, oregāno un sāli. Visu dažas minūtes pasautē.
- Apceptos dārzeņus pievieno katlā liellopu gaļai. Pieber kartupeļus un visu vāra 10 minūtes.
- Pieliek zaļās pupiņas, zirnīšus un kukurūzu, vāra vēl kādas 10 minūtes.
- Liellopu izņem no zupas, nedaudz atdzesē, gaļas mīkstumu atdala no kaula un sagriež gabaliņos. Gaļu ber atpakaļ katlā un visu samaisa.
- Pasniedz siltu, bagātīgi pārkaisītu ar pētersīļiem. Labi garšos ar graudu maizīti.
Piezīmes
Dārzeņus var viegli aizvietot un variēt ar to, kas ir pieejams.
Lāpstiņas vietā var izmantot jebkuru liellopa gaļu, piem., malto vai strogonova gaļu, tikai tā pirms vārīšanas jāapcep.
Lāpstiņas vietā var izmantot jebkuru liellopa gaļu, piem., malto vai strogonova gaļu, tikai tā pirms vārīšanas jāapcep.
Uzturvielas
Kalorijas: 242kcal | Ogļhidrāti: 24g | Olbaltumvielas: 21g | Tauki: 7g | Piesātinātās taukskābes: 1g | Holesterīns: 29mg | Nātrijs: 236mg | Kālijs: 1030mg | Šķiedrvielas: 5g | Cukurs: 6g | A vitamīns: 4730IU | C vitamīns: 30.9mg | Kalcijs: 101mg | Dzelzs: 5.5mg
Pamēģināsim!