Porcijas: 2
Kalorijas: 445kcal
Sastāvdaļas
- 1 baklažāns
- 4 ēd.k. olīveļļa
- 200 g biezpiens
- 2 daiviņas ķiploki
- 4 ēd.k. grieķu jogurts/skyr
- sāls pēc garšas
Pamācība
- Baklažānu rūpīgi sagriež gareniski, 2 mm plānās šķēlēs.
- Baklažāna šķēles apkaisa ar sāli un ļauj pastāvēt 5 min. Pēc tam nosusina no tām lieko šķidrumu.
- Pannā uzkarsē eļļu un liek tās cepties – dažas minūtes no abām pusēm, kamēr mīkstas un viegli brūnas.Kad gatavas uzliek uz papīra dvieļa, lai notekas liekā eļļa.
- Bļodā samaisa biezpienu ar grieķu jogurtu/skyr, sāli un izspiesto ķiploku.
- Ar tējkaroti liek biezpienu uz apceptajām baklažāna šķēlēm, viegli izlīdzina, atstājot mazliet vietas no visām pusēm un veido rullīšus.Pasniedz ar pētersīļiem vai citiem zaļumiem.
Uzturvielas
Kalorijas: 445kcal | Ogļhidrāti: 18g | Olbaltumvielas: 20g | Tauki: 35g | Piesātinātās taukskābes: 6g | Polinepiesātinātās taukskābes (labie tauki): 3g | Mononepiesātinātās taukskābes (labie tauki): 23g | Holesterīns: 19mg | Nātrijs: 333mg | Kālijs: 633mg | Šķiedrvielas: 7g | Cukurs: 12g | A vitamīns: 210IU | C vitamīns: 5mg | Kalcijs: 141mg | Dzelzs: 1mg