Auzu pārslu-proteīna putra ar ābolu mērcīti

Auzu pārslu – proteīna putra ar ābolu mērcīti

Sagataves: 10 minūtes
Pagatavošana: 15 minūtes
Kopējais laiks: 25 minūtes
Ēdienreize: Brokastis
Ēdiena veids: Biezputras
Kategorija: Bez glutēna, Veģetārs
Porcijas: 2
Kalorijas: 392kcal

Sastāvdaļas

  • 60 g auzu pārslas
  • 2 ēd.k. proteīna pulveris
  • 1/4 tējk. muskatrieksts
  • sāls pēc garšas
  • 240 ml sojas piens
  • 120 ml ūdens
  • 1/2 tējk. vaniļas cukurs

Mērcei

  • 1 tējk. sviests
  • 1 ābols
  • 35 g žāvētu dzērveņu
  • 1 tējk. kanēlis
  • 60 ml ūdens
  • 1 ēd.k. mandeles

Pamācība

Proteīna putrai

  • Vidēja izmēra katliņā ber auzu pārslas, proteīna pulveri, muskatriekstu un sāli. Visu kārtīgi samaisa.
  • Pievieno pienu, ūdeni un vaniļas cukuru. Samaisa un vāra uz mazas uguns, kamēr piens kļūst biezs. Neļauj tam kļūt pārāk biezam, citādi atdziestot putra būs ļoti cieta.

Ābolu mērcei

  • Ābolu sagriež 1 cm kubiņos.
  • Mazā panniņā izkausē sviestu, pievieno ābolu un cep, kamēr ābola maliņas kļūst brūnas.
  • Tad pievieno dzērvenes, kanēli un 1/4 krūzi ūdens. Visu samaisa un gatavo, kamēr dzērvenes uzsprāgst un veidojas mērcei līdzīga konsistence (neļaut pavisam izžūt).
  • Iemaisa sakapātas mandeles
  • Pasniedz putru ar mērcīti, vēlams siltu. Var pievienot papildus sojas pienu.

Uzturvielas

Kalorijas: 392kcal | Ogļhidrāti: 55g | Olbaltumvielas: 22g | Tauki: 11g | Piesātinātās taukskābes: 2g | Polinepiesātinātās taukskābes (labie tauki): 3g | Mononepiesātinātās taukskābes (labie tauki): 4g | Transtaukskābes: 0.1g | Holesterīns: 30mg | Nātrijs: 107mg | Kālijs: 486mg | Šķiedrvielas: 8g | Cukurs: 27g | A vitamīns: 624IU | C vitamīns: 13mg | Kalcijs: 268mg | Dzelzs: 3mg