Porcijas: 2 vrapi
Kalorijas: 252kcal
Sastāvdaļas
- 3 ēd.k. saulespuķu sēklas
- 2 burkāni nelieli
- 1 sarkanais sīpols neliels
- 1 sauja spināti neliela
- 1 cm ingvers svaigs, sarīvēts
- 100 g biezpiens ar mazu tauku procentu
- 50 g grieķu jogurts
- 1 tējk. citrona miza der arī citronu sula
- 3 tējk. sinepes
- 2 vrapi vēlams pilngraudu
- sāls un pipari pēc garšas
Pamācība
- Pannā bez taukvielām apgrauzdē saulespuķu sēkliņas līdz zeltaini brūnas.
- Nomizo un sarīvē burkānus. (ja ir virtuves kombains, ļauj tam darīt savu darbu).
- Nomazgā papriku, izgriež sēkliņas un baltumus un sagriež gabaliņos.
- Nomizo sīpolu un sagriež gredzenos.
- Nomazgā un nožāvē spinātus.
Mērcītei
- Ingveru nomizo un bļodā sarīvē.
- Pievieno biezpienu, grieķu jogurtu, citronu mizu vai sulu un sinepes, visu kārtīgi samaisa.
- Maisījumu uzsmērē uz vrapiem, atstājot kādu centimetru no maliņas. Pa virsu uzber spinātu lapiņas.
- Burkānus, papriku un sīpolus liek platā līnijā mazliet zem vrapa viduslīnijas un pa virsu uzkaisa grauzdētās saulespuķu sēkliņas, sāli un piparus.
- Vrapa sānu maliņas mazliet uzloka uz augšu, tad tieši tāpat arī apakšējo maliņu un cieši sarullē, mēģino neizspiest tā saturu:))
- Sagriež uz pusēm un pasniedz!
Uzturvielas
Kalorijas: 252kcal | Ogļhidrāti: 30g | Olbaltumvielas: 13g | Tauki: 9g | Piesātinātās taukskābes: 2g | Polinepiesātinātās taukskābes (labie tauki): 3g | Mononepiesātinātās taukskābes (labie tauki): 2g | Holesterīns: 10mg | Nātrijs: 450mg | Kālijs: 420mg | Šķiedrvielas: 4g | Cukurs: 9g | A vitamīns: 10328IU | C vitamīns: 8mg | Kalcijs: 155mg | Dzelzs: 2mg