Turku lēcu salāti

Turku lēcu salāti

Veselīgi, ātri pagatavojumi un gardi salāti
Sagataves: 7 minūtes
Kopējais laiks: 7 minūtes
Ēdienreize: Pusdienas, Vakariņas
Ēdiena veids: Salāti
Kategorija: Bez glutēna, Bez piena produktiem, Vegānu, Veģetārs
Porcijas: 2
Kalorijas: 356kcal

Sastāvdaļas

  • 300 g brūnās lēcas vārītas vai konservētas
  • 1 sarkanais sīpols
  • 1 sauja pētersīļi svaigu
  • 2 ēd.k. olīveļļa
  • 1,5 ēd.k. etiķis
  • 1,5 ēd.k. sinepes
  • 1 tējk. medus
  • 2 paprika sarkanā
  • sāls un pipari

Pamācība

  • Sagriež sīpolu un papriku mazos gabaliņos un ieber bļodā.
  • Pievieno lēcas (ja izmanto konservētas lēcas, pirms tam noskalo. Ja izmanto sausās, pirms tam novāra) un pētersīļus.
  • Tad sajauc etiķi, olīveļļu, sinepes, medu, sāli un piparus.
  • Pievieno mērcīti salātiem un izbauda:)

Uzturvielas

Kalorijas: 356kcal | Ogļhidrāti: 45g | Olbaltumvielas: 15g | Tauki: 15g | Piesātinātās taukskābes: 2g | Polinepiesātinātās taukskābes (labie tauki): 2g | Mononepiesātinātās taukskābes (labie tauki): 10g | Nātrijs: 19mg | Kālijs: 890mg | Šķiedrvielas: 15g | Cukurs: 12g | A vitamīns: 3773IU | C vitamīns: 159mg | Kalcijs: 51mg | Dzelzs: 6mg