Cūkgaļas lāpstiņa ar zaļajiem zirnīšiem, burkāniem un sīpoliem

Cūkgaļas lāpstiņa ar zaļajiem zirnīšiem, burkāniem un sīpoliem

Sagataves: 5 minūtes
Pagatavošana: 25 minūtes
Kopējais laiks: 30 minūtes
Ēdienreize: Pusdienas, Vakariņas
Ēdiena veids: Pamatēdieni
Kategorija: Gaļas ēdieni
Porcijas: 4 porcijas
Kalorijas: 399kcal
Autors: EatingWell

Sastāvdaļas

  • 1 Ēd.k. Eļļa
  • 4 gabali Cūkgaļas lāpstiņas var ar kauliņu, katrs ap 200g
  • 1 tējk. Sāls
  • 2 Burkāni sagriezti pa diagonāli
  • 200 g Sīpolu ideāli mazie sīpoliņi
  • 2 tējk. Milti
  • 1 tase Buljons var izmantot buljona kubiņu vai cita veida buljonu
  • 100 g Zaļie zirnīši var izmantot saldētus
  • 1 tējk. Sinepes Dižonas
  • 1/2 tējk. Pipari
  • 2 Ēd.k. Sviests
  • 2 Ēdk. Pētersīļi vai citi zaļumi

Pamācība

  • Lielā pannā uzkarsē eļļu.
    Cūkgaļas gabalus apkaisa ar sāli, liek pannā cepties, līdz abas puses apbrūnējušas. ap 3 minūtēm. Tad ņem nost un liek malā.
  • Pannā liek burkānus un sīpolus, apbrūnina maisot, ap 3 minūtes.
    Pievieno miltus, maisa ap 30 sekundēm. Pievieno buljonu, zirnīšus un sinepes, visu uzvāra līdz burbulim. Liek pannai vāku un sautē 5 minūtes.
  • Pannā liek arī cūkgaļu tā, lai to pārklāj buljons. Pārkaisa ar pipariem un sāli. Visu sutina līdz mērce sabiezējusi un gaļa izkarsējusies.
    Ņem nost no uguns, pārkaisa ar sadrupinātu sviestu un zaļumiem.

Uzturvielas

Kalorijas: 399kcal | Ogļhidrāti: 7g | Olbaltumvielas: 45g | Tauki: 20g | Piesātinātās taukskābes: 9g | Polinepiesātinātās taukskābes (labie tauki): 2g | Mononepiesātinātās taukskābes (labie tauki): 8g | Transtaukskābes: 0.4g | Holesterīns: 150mg | Nātrijs: 267mg | Kālijs: 912mg | Šķiedrvielas: 2g | Cukurs: 3g | A vitamīns: 5517IU | C vitamīns: 12mg | Kalcijs: 33mg | Dzelzs: 2mg