Vistas zupa ar nūdelēm

Vistas zupa ar nūdelēm

Veselīgs, ar proteīnu bagāts komforta ēdiens
Sagataves: 10 minūtes
Pagatavošana: 30 minūtes
Kopējais laiks: 40 minūtes
Ēdienreize: Pusdienas, Vakariņas
Ēdiena veids: Zupas
Kategorija: Gaļas ēdieni
Porcijas: 2
Kalorijas: 251kcal

Sastāvdaļas

  • 900 ml Buljons var izmantot paša vārītu (no vistas) vai izmantot buljona kubiņus
  • 1 vistas krūtiņa aptuveni 200g vistas filejas, var būt jau sagriezta
  • 1 tējk ingvers sarīvēts
  • 1 daiviņa ķiploks
  • 50 g rīsu vai kviešu nūdeles
  • 2 ēdk. kukurūza konservēta vai saldēta
  • 2-3 sēnes (piem., šampinjoni) plānās šķēlēs sagrieztas
  • 2 lociņi sakapāti
  • 2 tējk sojas mērce vēlams "light" versija
  • piparmētras vai bazilika lapiņas un čili pēc izvēles

Pamācība

  • Ielej buljonu katliņā un liek tajā vārīties vistas krūtiņu, ingveru un ķiploku. Kad buljons uzmet burbuli, samazina karstumu, liek katlam vāciņu un turpina vārīt 20 minūtes, līdz vista ir mīksta.
  • Izvārīto gaļu liek uz dēlīša un ar divām dakšiņām saplēš gabaliņos (ja izmantota vesela krūtiņa).
    Tos atkal liek atpakaļ buljonā kopā ar sagrieztajām sēnēm, kukurūzu, lociņiem, sojas mērci un nūdelēm. Visu pavāra uz nelielas uguns 3-4 minūtes, līdz nūdeles ir mīkstas.
  • Ielej zupu bļodiņās, pārkaisa ar atlikušajiem lociņiem, citiem garšaugiem un čili, ja tie tiek izmantoti. Ja nepieciešams, pievieno vēl sojas mērci.

Uzturvielas

Kalorijas: 251kcal | Ogļhidrāti: 31g | Olbaltumvielas: 24g | Tauki: 3g | Piesātinātās taukskābes: 1g | Polinepiesātinātās taukskābes (labie tauki): 1g | Mononepiesātinātās taukskābes (labie tauki): 1g | Transtaukskābes: 0.01g | Holesterīns: 64mg | Nātrijs: 2008mg | Kālijs: 511mg | Šķiedrvielas: 1g | Cukurs: 5g | A vitamīns: 1141IU | C vitamīns: 5mg | Kalcijs: 19mg | Dzelzs: 1mg