Porcijas: 4
Kalorijas: 515kcal
Sastāvdaļas
Avokado mērcītei
- 1 Avokado
- 2 Tomāti smalki sakapāti
- 2 ēd.k. Sīpoli smalki sakapāti
- 1 daiviņa Ķiploki
- 1 Halapeņjo pipars Jalapeno (ja nav, var izmantot kādu asāku garšvielu)
- 1 ēd.k. Laima sula
- 1/2 tējk. Sāls
- 1/4 tējk. Kumīns
- Pētersīļi buntīte
Burito
- 4 Olas lielas
- 1/4 tējk. Kūpināta paprika pulveris
- 1/4 tējk. Sāls
- 220 g Maltā gaļa pēc iespējas liesāka
- 170 g Mozarella siers
- 4 Tortillas aptuveni 25 cm diametrā
Pamācība
- Sagriež un samaisa visas sastāvdaļas avokado mērcītei.
- Bļodiņā iesit olas un sakuļ tās ar sāli un kūpinātu papriku. Pagaidām noliek malā.
- Uz vidēja karstuma uzkarsē pannu, liek tajā malto gaļu un pacep, kamēr apbrūnējusi . Liek šķīvī, tauciņus atstājot pannā.Pannā lej sakultās olas un maisa, lai sanāk kultenis. Kad gatavas, liek uz šķīvja. Noslauka pannu.
- Veido buritos. Katrā tortillā ieliek avokado mārcīti (lai visos sanāk vienādi), tad liek malto gaļu, olu kulteni un rīvētu sieru. Saloka tortillas, lai sanāk taisnstūrainas "pankūkas".
- Pannā ielej mazliet eļļas, uzkarsē to un liek tajā buritos.Cep, līdz tie ir zeltaini brūni (ap 3 minūtes), tad apgriež uz otru pusi un kārtīgi izkarsē.
Piezīmes
Uzturvielas
Kalorijas: 515kcal | Ogļhidrāti: 23g | Olbaltumvielas: 28g | Tauki: 35g | Piesātinātās taukskābes: 13g | Polinepiesātinātās taukskābes (labie tauki): 3g | Mononepiesātinātās taukskābes (labie tauki): 15g | Transtaukskābes: 1g | Holesterīns: 236mg | Nātrijs: 666mg | Kālijs: 679mg | Šķiedrvielas: 5g | Cukurs: 4g | A vitamīns: 1148IU | C vitamīns: 18mg | Kalcijs: 306mg | Dzelzs: 4mg