Porcijas: 2
Kalorijas: 511kcal
Sastāvdaļas
- 4 ēd.k. Saulespuķu sēkliņas vēlams apgrauzdētas
- 2 saujas Rukola 100-150g, der arī jebkuras citas zaļās lapas
- 1 Avokado liels (vai 2x maziņi)
- 8 Ķiršu tomātiņi
- ½ Citroni sulai
- Sāls un pipari
- 1 ēd.k. Olīveļļa
- 2 tbsp Balzamiko etiķis
- 2 šķēles Pilngraudu maize pēc izvēles (vislabāk grauzdēta)
Pamācība
- Saulespuķu sēkliņas apcep pannā. Vajadzīgas tikai kādas 3-4 minūtes. Nepārcep:)
- Tikmēr noskalo un nosusini rukolu.
- Nomizo un sagriez avokado (2 cm gabaliņos). Apslaki ar citronu sulu un apkaisi ar sāli un pipariem.
- Ķiršu tomātiņus sagriez uz pusēm.
- Lielas bļodas apakšā "ieklāj" rukolu, tad tomātiņus un avokado. Pārkaisi ar sēkliņām. Pārslaki ar olīveļļu un balzamiko, pieber sāli un piparus. Darīts!
- Ja vēlies, vari apgrauzdēt maizīti un pasniegt kopā ar salātiem.
Uzturvielas
Kalorijas: 511kcal | Ogļhidrāti: 37g | Olbaltumvielas: 12g | Tauki: 38g | Piesātinātās taukskābes: 5g | Nātrijs: 275mg | Kālijs: 979mg | Šķiedrvielas: 12g | Cukurs: 8g | A vitamīns: 479IU | C vitamīns: 40mg | Kalcijs: 86mg | Dzelzs: 3mg