Bagātīgais olu sacepums

Bagātīgais olu sacepums

Olas ar spinātiem, šampinjoniem un fetas sieru.
Sagataves: 15 minūtes
Pagatavošana: 45 minūtes
Kopējais laiks: 1 stunda
Ēdienreize: Brokastis, Vakariņas
Ēdiena veids: Sacepumi
Kategorija: Bez glutēna, Maz ogļhidrātu, Veģetārs
Porcijas: 6
Kalorijas: 207kcal
Autors: Beth M

Sastāvdaļas

  • 225 g Šampinjoni
  • 5 g Ķiploki
  • 280 g Spināti
  • 4 Olas
  • 200 ml Piens
  • 60 g Fetas siers
  • 60 g Parmezāna tipa siers jebkurs cietāks siers
  • 125 g Mocarellas siers
  • 1 šķipsna Sāls
  • 1 šķipsna Pipari

Pamācība

  • Liek cepeškrāsni karsēties uz 180 grādiem.
    Sagriež spinātus, notīra sēnes un sagriež šķēlītēs. Saspiež ķiploku.
  • Šampinjonus un ķiploku apcep uzkarsētā pannā kādas 5-7 minūtes,
  • Cepamtraukā ieber nosusinātus spinātus. Pa virsu uzber sēnes un fetas siera gabaliņus.
  • Bļodā sajauc olas, pienu un Parmezāna sieru. Pievieno nedaudz piparus. Sakulto masu lej cepamtraukā virs spinātiem un sēnēm. Pa virsu vienmērīgi pārber mocarellas sieru.
  • Cepamtrauku liek cepeškrāsnī un cep kādas 45-55 minūtes vai kamēr virsiņa ir apbrūnējusi.

Uzturvielas

Kalorijas: 207kcal | Ogļhidrāti: 6g | Olbaltumvielas: 17g | Tauki: 13g | Piesātinātās taukskābes: 7g | Holesterīns: 144mg | Nātrijs: 499mg | Kālijs: 498mg | Šķiedrvielas: 1g | Cukurs: 3g | A vitamīns: 4830IU | C vitamīns: 14.2mg | Kalcijs: 376mg | Dzelzs: 2.2mg

Komentēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *