Porcijas: 4
Kalorijas: 465kcal
Sastāvdaļas
- 1 Baklažāni
- 2 ēd.k. Olīveļļa
- 60 ml Sojas mērce
- 50 g Brūnais cukurs
- 2 daiviņas Ķiploki
- 1 ēd.k. Ingvers svaigs rīvēts
Pēc izvēles
- 50 g Zemesrieksti smalcināti
- 2 Lociņi
- 200 g Rīsi vārīti
- 2 ēd.k. Majonēze
- Saldā čili mērce lai sajauktu ar mazonēzi
Pamācība
- Sagriež baklažānu 2 cm lielos gabaliņos.
- Lielā pannā uzkarsē eļļu un liek baklažāna gabaliņus cepties kādas 10 minūtes, laiku pa laikam apmaisot. Ja tos "rauj klāt" pie pannas, ielej pāris ēdamkarotes ūdens.
- Kamēr baklažāns cepas, sagatavo sojas un ingvera mērcīti. Bļodiņā sajauc sojas mērci, brūno cukuru, saspiestu ķiploku un rīvētu ingveru.
- Kad baklažāns ir apcepies mīksts, tam lej klāt mērcīti, kārtīgi izkasot visu cukuru no bļodiņas apakšas. Turpina maisīt un cept vēl kādas 5 minūtes.
- Tālākais pašā ziņā:) Baklažānus var pārbērt ar sasmalcinātiem zemesriekstiem un lociņiem un pievievot vārītiem rīsiem. Pa virsu mazliet ar čili bagātinātas majonēzes krēmīgumam. Ja majonēze neiet pie sirds, var uzbērt avokado gabaliņus (vegāniskam variantam).Var pasniegt ar nūdelēm, piemēram.
Uzturvielas
Kalorijas: 465kcal | Ogļhidrāti: 64g | Olbaltumvielas: 10g | Tauki: 20g | Piesātinātās taukskābes: 3g | Holesterīns: 3mg | Nātrijs: 899mg | Kālijs: 503mg | Šķiedrvielas: 6g | Cukurs: 17g | A vitamīns: 86IU | C vitamīns: 4mg | Kalcijs: 60mg | Dzelzs: 2mg