Porcijas: 4
Kalorijas: 586kcal
Sastāvdaļas
- 8 Āboli
- 100 g Brūnais cukurs
- 2 tējk. Kanēlis
- 100 g Pekanrieksti pēc izvēles, smalcināti
- 100 g Rozīnes smalcinātas
- 30 g Sviests
- 200 ml Karsts ūdens
Pamācība
- Ābolus nomazgā un nosusina, izņem serdes, atstājot ābola apakšējo daļu neskartu. Izveidojas "aliņa", kurā sapildīt gardumus.
- Mazā bļodiņā sajauc kanēli, brūno cukuru, rozīnes un riekstus.
- Ābolus liek cepamtraukā un katrā no izgrebtajiem caurumiem liek cukura-kanēļa masu. Pa virsu uzliek sviesta "cepurīti".
- Cepamtrauka apakšā ielej ūdeni. Ābolus cep 190 grādos 30-45 minūtes, kamēr āboli gatavi, bet nav pārcdepušies.
- Ideāli garšos ar vaniļas saldējumu.
Uzturvielas
Kalorijas: 586kcal | Ogļhidrāti: 98g | Olbaltumvielas: 4g | Tauki: 25g | Piesātinātās taukskābes: 6g | Holesterīns: 16mg | Nātrijs: 71mg | Kālijs: 731mg | Šķiedrvielas: 13g | Cukurs: 63g | A vitamīns: 398IU | C vitamīns: 18mg | Kalcijs: 72mg | Dzelzs: 2mg