Cūkgaļas un zaļo pupiņu sautējums

Cūkgaļas un zaļo pupiņu sautējums

Pagatavošana: 20 minūtes
Kopējais laiks: 20 minūtes
Ēdienreize: Pusdienas, Vakariņas
Ēdiena veids: Pamatēdieni
Porcijas: 4 porcijas
Kalorijas: 381kcal
Autors: EatingWell

Sastāvdaļas

  • 40 g Aprikožu ievārījums
  • 2 Ēd.k. Sojas mērce vai Tamari
  • 1 Ēd.k. Sezama eļļa
  • 1 Ēd.k. Asā čili mērce
  • 500 g Cūkgaļas fileja sagriezta strēmelēs
  • 30 g Kukurūzas ciete
  • 3 Ēd.k. Eļļa vislabāk vīnogu kauliņu vai avokado eļļa
  • 350 g Zaļās pupiņas var būt saldētas
  • 1/4 tase Lociņi
  • 2 Ēd.k. Sezama sēklas grauzdētas

Pamācība

  • Mazā bļodiņā sajauc aprikožu ievārījumu, sojas mērci un čili mērci.
  • Cūkgaļas gabaliņus apviļā kukurūzas cietē.
  • Liela pannā uzkarsē eļļu, pievieno gaļu, maisot līdz apbrūnējusi 6-8 min.
    Pievieno zaļās pupiņas, maisot, 3-6 minūtes, līdz pupiņas maigas.
    Pievieno ievārījuma mikslīti, kārtīgi maisa un cep kādu minūti, lidz viss savā starpā "sadraudzējies".
    Ņem nost no uguns un apber ar lociņiem un sezama sēkliņām.

Uzturvielas

Kalorijas: 381kcal | Ogļhidrāti: 21g | Olbaltumvielas: 29g | Tauki: 20g | Piesātinātās taukskābes: 3g | Polinepiesātinātās taukskābes (labie tauki): 5g | Mononepiesātinātās taukskābes (labie tauki): 11g | Transtaukskābes: 0.03g | Holesterīns: 81mg | Nātrijs: 105mg | Kālijs: 728mg | Šķiedrvielas: 3g | Cukurs: 7g | A vitamīns: 626IU | C vitamīns: 12mg | Kalcijs: 114mg | Dzelzs: 3mg