
Porcijas: 5
Kalorijas: 191kcal
Sastāvdaļas
- 360 g Kabači
- 450 g Baklažāni
- 1000 g Paprika dažādās krāsās, arī grilpaprika
- 500 g Šalotes sīpoli
- Sāls
- Citronpipari var būt citronpipari
- 30 ml Olīveļļa
- Timiāns
- Baziliks
- Citrona sula no viena citrona
Pamācība
- Ņem 2 kabačus, 1 baklažānu, 4 dažādas paprikas un 3 sarkanos sīpolus. Visu sagriež palielos gabalos. Sīpolus ripās, tāpat kā baklažānu un kabačus. Papriku gareniski palielos gabalos.
- Visu saliek lielā bļodā, bagātīgi apslaka ar eļļu, pievieno visas garšvielas un citrona sulu. Kārtīgi apmaisa, mazliet paspaida, lai garšvielas kārtīgi “sadraudzējas” ar dārzeņiem.
- Liek uz grilrestēm un grilē, kamēr dārzenīši kļūst mīksti. Var arī cepeškrāsnī, bet īstā garša ir ārā uz grila:)
Piezīmes
Ja nav timiāna, bazilika vai citrona, var darīt tā:
dārzeņus bagātīgi apber ar citronpipariem un apslaka ar olīveļļu.
dārzeņus bagātīgi apber ar citronpipariem un apslaka ar olīveļļu.
Uzturvielas
Kalorijas: 191kcal | Ogļhidrāti: 29g | Olbaltumvielas: 4g | Tauki: 7g | Piesātinātās taukskābes: 1g | Nātrijs: 19mg | Kālijs: 962mg | Šķiedrvielas: 9g | Cukurs: 17g | A vitamīns: 6425IU | C vitamīns: 280mg | Kalcijs: 57mg | Dzelzs: 1.5mg