Fritata ar biezpienu

Fritata ar biezpienu

Lēno brokastu vai vakariņu ēdiens
Sagataves: 10 minūtes
Pagatavošana: 20 minūtes
Kopējais laiks: 30 minūtes
Ēdienreize: Brokastis, Vakariņas
Ēdiena veids: Sacepumi
Kategorija: Bez glutēna, Maz ogļhidrātu, Veģetārs
Porcijas: 2
Kalorijas: 473kcal

Sastāvdaļas

  • 3 Olas
  • 250 g Biezpiens
  • 50 g Seleriju kāti
  • 50 g Paprika
  • 100 g Šampinjoni
  • 30 ml Kokosriekstu eļļa
  • 1 šķipsna Sāls Rozā Himalaju
  • 1 šķipsna Pipari
  • 50 g Siers
  • 10 g Zaļumi
  • 20 g Spināti

Pamācība

  • Uz pannas apcep iepriekš sagrieztu selerijas kātu, papriku un šampinjonus.
  • Atsevišķā traukā sakuļ olas un samaisa tās ar biezpienu (var ar blenderi, lai masa viendabīgāka).
  • Saceptos dārzenīšus ar sēnēm pieber pie olām un biezpiena, visu mazliet samaisa un lej cepešformā. Var izmantotu mazu, seklu formu vai liet keksiņu veidnēs.
  • Cep 20 minūtes 180 grādos. Pasniedz ar zaļumiem, spinātiem, var pārkaisīt ar rīvētu sieru.

Piezīmes

Šajā receptē var izmantot visu, kas sakrājies ledusskapī – dažādus dārzenīšus, šķiņķi utt. 
Var cept arī pannā uz plīts.
Siers nav ierēķināts uzturvērtībā.

Uzturvielas

Kalorijas: 473kcal | Ogļhidrāti: 9g | Olbaltumvielas: 31g | Tauki: 35g | Piesātinātās taukskābes: 23g | Holesterīns: 293mg | Nātrijs: 737mg | Kālijs: 578mg | Šķiedrvielas: 2g | Cukurs: 6g | A vitamīns: 2670IU | C vitamīns: 37.7mg | Kalcijs: 341mg | Dzelzs: 2mg

Komentēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *