
Porcijas: 4
Kalorijas: 390kcal
Sastāvdaļas
- 110 g Sarkanie sīpoli
- 130 g Burkāni
- 20 g Ķiploki
- 6 g Kurkumas pulveris (2 tējkarotes)
- 2 g Karija pulveris (1 tējkarote)
- 1 g Timiāns 1/2 tējkarote žāvēta timiāna
- 750 g Konservēti tomāti (lielā bundža)
- 200 g Lēcas zaļās vai oranžās (noskalotas)
- 800 ml Dārzeņu buljons
- 400 ml Ūdens
- 6 g Sāls (apmēram 1 tējkarote)
- 1 šķipsna Paprikas pārslas
- Melnie pipari pēc garšas
- 75 g Zaļumi
- 60 ml Olīveļļa
- 50 ml Grieķu jogurts
Pamācība
- Katliņā uzkarsē eļļu.
- Uzkarsētajā eļļā ieber sīpolu un burkānus un apbrūnina.
- Pievieno ķiploku, kurkumas pulveri, karija pulveri un žāvēto timiānu. Karsē apmēram 30 sekundes, tad pievieno nokāstus konservētos tomātus.
- Pievieno lēcas, buljonu un ūdeni. Pieber sāli un paprikas pārslas, kā arī melnos piparus. Uzvāra līdz burbulim, tad samazina temperatūru un uz mazas uguns pavāra vēl 25-30 minūtes, līdz lēcas mīkstas, bet vēl stingras.
- 2 tases zupas pārlej citā traukā un sablendē maigā masā. Pēc tam to ielej atpakaļ zupas katlā (ja nav blendera, tas nekas)
- Pievieno zaļumus un citronu sulu, kā arī citas garšvielas pēc paša patikšanas.
Uzturvielas
Kalorijas: 390kcal | Ogļhidrāti: 50g | Olbaltumvielas: 17g | Tauki: 15g | Piesātinātās taukskābes: 2g | Polinepiesātinātās taukskābes (labie tauki): 2g | Mononepiesātinātās taukskābes (labie tauki): 10g | Holesterīns: 1mg | Nātrijs: 1687mg | Kālijs: 1074mg | Šķiedrvielas: 19g | Cukurs: 10g | A vitamīns: 6329IU | C vitamīns: 30mg | Kalcijs: 138mg | Dzelzs: 7mg