Porcijas: 2
Kalorijas: 474kcal
Sastāvdaļas
- buntīte sīpolloku un / vai maurloku
- 4 olas
- sāls un pipari pēc garšas
- 1 tējk. karija pulveris
- 60 ml piena augu vai govs
- 4 šķēles pilngraudu maizīte
- 2 ēd.k. olīveļļa
- 1 ēd.k. ķirbju sēklas ja tiek lietota sēklu maizīte, šo sastāvdaļu var izlaist
Pamācība
- Sagriež lociņus un maurlokus.
- Sakuļ 4 olas ar sagrieztajiem lociņiem.
- Pievieno sāli, piparus, pienu un karija pulveri, kā arī ķirbju sēklas (ja nelieto sēklu maizi).
- Maisījumā iemērc maizes šķēli (pa vienai). Pamērcē un, velkot ārā, mēģina panākt, lai lociņi "piekabinās" maizītei.
- Apcep maizīti no abām pusēm, kamēr zeltaini brūna. Ja paliek pāri sakultās olas, tās var pārliet pāri maizītei uz pannas.
Piezīmes
Kalorāža mazliet atšķirsies, atkarībā no lietotās maizītes.
Uzturvielas
Kalorijas: 474kcal | Ogļhidrāti: 30g | Olbaltumvielas: 20g | Tauki: 31g | Piesātinātās taukskābes: 6g | Polinepiesātinātās taukskābes (labie tauki): 6g | Mononepiesātinātās taukskābes (labie tauki): 16g | Transtaukskābes: 0.1g | Holesterīns: 331mg | Nātrijs: 403mg | Kālijs: 315mg | Šķiedrvielas: 3g | Cukurs: 5g | A vitamīns: 533IU | C vitamīns: 0.3mg | Kalcijs: 163mg | Dzelzs: 4mg