Porcijas: 4
Kalorijas: 250kcal
Sastāvdaļas
- 200 g Griķi
- 600 ml Dārzeņu buljons
- 2 ēd.k. Olīveļļa
- 2 Sīpoli vidēja izmēra
- 2 daiviņas Ķiploki
- 2 Paprika
- 120 g Puravi about 120 g/ 4.2 oz (See note 3)
- 15 Ķiršu tomātiņi vai 3-4 parastie tomāti sagriezti
- ½ tējk. Paprikas pulveris
- ½ tējk. Kurkuma
- ¼ tējk. Kajēnas pipari pēc izvēles
- 1 Citroni sulai
- Sāls un pipari pēc garšas
Burkānu-jogurta mērcītei
- 2 Burkāni
- 250 ml Grieķu jogurts
- 1/2 Citroni sulai
- 1 ½ tējk. Medus šķidrs
- Sāls un pipari pēc garšas
Pamācība
- Sagatavo dārzeņus – sagriež sīpolu, sakapā vai izspiež ķiploku daiviņas, strēmelītēs sagriež papriku un mazās ripiņās – puravu.
- Tikmēr dārzeņu buljonā (350 ml) uzvāra griķus. Vēlams nepārvārīt, lai tie ir vēl nedaudz "kraukšķīgi".
- Pannā uzkarsē eļļu, apcep sīpolu, pievieno ķiploku un papriku, kā arī puravu. Pacep kādas 3-4 minūtes.
- Ķiršu tomātiņus sagriež uz pusēm, pievieno pārējiem dārzeņiem kopā ar garšvielām, citronu sulu un 250 ml dārzeņu buljona. Nosedz ar vāku un dārzeņus pasautē kādas 10 minūtes.
- Pievieno vārītos griķus un visu uzmanīgi samaisa. Pēc vajadzības pievieno vēl garšvielas un citronu sulu.
Burkānu-jogurta mērcīte
- Vidēja izmēra bļodiņā sarīvē nomizotos burkānus.
- Pievieno jogurtu, citronu sulu, medu, sāli un piparus. Visu kārtīgi samaisa. Ja vēlas šķidrāku konsistenci, pielej nedaudz piena.
- Pasniedz ar griķu-dārzeņu sautējumu.
Uzturvielas
Kalorijas: 250kcal | Ogļhidrāti: 39g | Olbaltumvielas: 11g | Tauki: 7g | Piesātinātās taukskābes: 2g | Holesterīns: 4mg | Nātrijs: 668mg | Kālijs: 606mg | Šķiedrvielas: 7g | Cukurs: 16g | A vitamīns: 8204IU | C vitamīns: 122mg | Kalcijs: 143mg | Dzelzs: 2mg
Ļoti garšīgi sanāca.