Porcijas: 2
Kalorijas: 418kcal
Sastāvdaļas
- 15 ml Maiga olīveļļa
- 100 g Čorizo desa spāņu tradicionālā desa
- 1 Sīpoli smalki sakapāti
- 260 g Spināti
- 360 g Heka filejas var būt saldētas (2 gabali)
- ½ Tējk. Kūpināta saldā paprika
- 1 Čili pipari smalki sakapāts
- 240 g Baltās pupiņas konservētas (1 bundža jeb 400 ml)
- 1/2 Citroni sulai
- 1 Ēd.k. Olīveļļa
Pamācība
- Pannā uzkarsē olīveļļu un apcep mazos gabaliņos sagrieztu čorizo desu. Pieber sakapātu sīpolu un pacep vēl 5 minūtes.
- Katlā uzvāra ūdeni. Liek spinātus sietā un lēnām tos ielaiž vārošajā ūdenī. Tad liek zem auksta ūdens noskaloties. Lieko ūdeni nospiež ar rokām.Cepamtraukā ieklāj foliju vai cepampapīru, apslaka ar mazliet eļļas un liek virsū zivs gabalus. Apber tos ar kūpināto papriku un apslaka ar eļļu.
- Pannā ar desiņu liek klāt čili piparu, cep 1 minūti. Tad pievieno pupiņas, spinātus, citronu sulu un olīveļļu. Visu izsilda.
- Zivi grilē 5 minūtes vai mazliet vairāk, lai tā ir gatava, bet nekļūtu sausa. Traukos liek siltās pupiņas ar desiņām, virsū liek zivi. Pasniedz.
Uzturvielas
Kalorijas: 418kcal | Ogļhidrāti: 42g | Olbaltumvielas: 47g | Tauki: 8g | Piesātinātās taukskābes: 1g | Polinepiesātinātās taukskābes (labie tauki): 1g | Mononepiesātinātās taukskābes (labie tauki): 5g | Nātrijs: 246mg | Kālijs: 2173mg | Šķiedrvielas: 12g | Cukurs: 4g | A vitamīns: 12197IU | C vitamīns: 55mg | Kalcijs: 330mg | Dzelzs: 10mg