Porcijas: 4
Kalorijas: 346kcal
Sastāvdaļas
- 250 g Turku zirņi sausi
- 1 Citroni sulai
- 2 Ēd.k. Tahini pasta
- 1 daiviņas Ķiploki
- 2 ēd.k. Olīveļļa
- Sāls pēc garšas
- Pipari pēc garšas
Pamācība
- Turku zirņus pa nakti izmērcē. Tad vismaz stundu līdz pusotru vāra, vārīšanās šķidrumu ārā nelej. Vislabāk humosa gatavošanai derēs silti turku zirņi.
- Blenderī liek citrona sulu un tahini pastu, labi sajac.
- Tad pievieno olīveļļu, ķiploku un garšvielas, atkal labi sajauc.
- Tad jau sakultajai masai pievieno pusi no vārītajiem turku zirņiem, apmēram minūti visu blendē. Tad pievieno otru pusi un turpina blendēt, kamēr viss labi sajaucies un izveidojusies krēmīga masa. Ja nepieciešams, pievieno silto ūdeni, kurā vārījušies zirnīši.
- Humosu liek bļodiņā. To var smērēt uz maizītēm, ēst ar dārzeņiem vai kā citādi. Labi stāv ledusskapī vairākas dienas.
Uzturvielas
Kalorijas: 346kcal | Ogļhidrāti: 42g | Olbaltumvielas: 14g | Tauki: 15g | Piesātinātās taukskābes: 2g | Nātrijs: 18mg | Kālijs: 619mg | Šķiedrvielas: 12g | Cukurs: 7g | A vitamīns: 42IU | C vitamīns: 17mg | Kalcijs: 83mg | Dzelzs: 4mg