Porcijas: 3 (6 pankūkas)
Kalorijas: 363kcal
Sastāvdaļas
- 2 Olas ļoti lielas
- 120 ml Ūdens
- 1.5 ēd.k. Sojas mērce
- 1 ēd.k. Eļļa ja iespējams, sezama
- 120 g Milti
- 400 g Kāposti rīvēti
- 1 Burkāni
- 3 Lociņi
- 2 ēd.k. Eļļa cepšanai
Pamācība
- Kāpostam noņem ārējās lapas un to smalki sagriež vai sarīvē (atkarīgs no kāposta lieluma – kamēr sanāk ap 400g. Nomizo un rupji sarīvē burkānu. Sagriež lociņus.
- Lielā bļodā sajauc olas, ūdeni, sojas mērci un sezama (vai citu) eļļu. Pamazām sāk iebērt miltus, turpinot maisīt, kamēr izveidojas bieza, viendabīga mīkla.
- Mīklai pievieno kāpostu, burkānu un lociņus un maisa, kamēr tie ir sajaukušies ar mīklu.
- Lielā pannā uzkarsē eļļu un sāk veidot pankūkas – ap 15 cm diametrā un 1 cm biezumā. Liek vāku virsū, lai palīdzētu kāpostam ātrāk izsautēties. Cep vienu pusi 3-5 minūtes, tad apgriež un cep otru pusi, kamēr zaltaini brūna. Uzceptās pankūkas liek kaudzītē un apklāj ar foliju, lai siltas, kamēr cepas nākamās. Pēc nepieciešamības pievieno eļļu, cepot nākamās porcijas.
- Pasniedz ar krējumu vai kādu mērcīti un zaļumiem.
Uzturvielas
Kalorijas: 363kcal | Ogļhidrāti: 41g | Olbaltumvielas: 10g | Tauki: 18g | Piesātinātās taukskābes: 13g | Holesterīns: 109mg | Nātrijs: 112mg | Kālijs: 408mg | Šķiedrvielas: 5g | Cukurs: 6g | A vitamīns: 3806IU | C vitamīns: 52mg | Kalcijs: 91mg | Dzelzs: 3mg