Porcijas: 4
Kalorijas: 533kcal
Sastāvdaļas
- 500 g Ķirbji der jebkāds; Hokkaido škirnes ķirbi var ēst ar visu mizu
- 4 Burkāni
- 1 Āboli
- 1 Sīpoli
- 4 ēd.k. Olīveļļa
- 60 ml Ūdens
- 700 ml Dārzeņu buljons
- 1 tējk, Karijs
- 250 ml Skābais krējums der arī grieķu jogurts
- Sāls un pipari pēc garšas
- ½ Citrons sulai
- 30 g Ķirbju sēklas
- Ķirbju eļļa garnēšanai (pēc izvēles)
- Marinēts ķirbis garnēšanai (pēc izvēles)
Pamācība
- Ķirbi un burkānus sagriež palielos gabalos.
- Sagriež sīpolu.
- Lielā katlā ielej olīveļļu un uzkarsē līdz vidējam karstumam. Pievieno sagrieztos dārzeņus un pacep 5 minūtes, ik pa brīdim pamaisot.
- Sagriež ābolu.
- Katlā pievieno ķirbju sēklas, karija pulveri, ābolu un ūdeni un pacep vēl kādas 2 minūtes.
- Pievieno dārzeņu buljonu un visu pasautē 10 minūtes.
- Beigās pievieno krējumu un visu kārtīgi samaisa.
- Ar rokas blenderi visu sablendē. Nobeigumā pievieno sāli, piparus un citronu sulu. Pagaršo, lai noteiktu, vai netrūkst vēl sāls vai citrona, piemēram. Gatavs!
- Pasniedzot zupu var garnēt ar marinēta ķirbja gabaliņiem, ķirbju sēklām un pāris "šļācieniem" ķirbju eļļas.
Uzturvielas
Kalorijas: 533kcal | Ogļhidrāti: 29g | Olbaltumvielas: 6g | Tauki: 46g | Piesātinātās taukskābes: 12g | Holesterīns: 33mg | Nātrijs: 797mg | Kālijs: 876mg | Šķiedrvielas: 5g | Cukurs: 16g | A vitamīns: 21619IU | C vitamīns: 27mg | Kalcijs: 131mg | Dzelzs: 2mg