Šī zupa lieliski iederēsies ēdienreižu plānā reizēs, kad pieejami daudzi dārzeņi vai vienkārši jāizmanto lietas, kas sakrājušās ledusskapī.

Porcijas: 6
Kalorijas: 379kcal
Sastāvdaļas
- 60 ml Olīveļļa
- 150 g Sīpoli
- 150 g Kartupeļi
- 150 g Zaļie zirnīši
- 120 g Burkāni
- 100 g Seleriju kāti
- 100 g Kabači
- 60 ml Tomātu pasta
- 20 g Ķiploki
- ½ tk Oregano
- ½ tk Timiāns
- 800 g Konservēti tomāti (lielā bundža)
- 800 ml Dārzeņu buljons
- 400 ml Ūdens
- 1 TK Jūras sāls
- 2 Lauru lapas
- 1 šķipsna Sarkano piparu pārslas
- Melnie pipari
- 100 g Makaroni (jebkuri mazie makaroni, der arī rīsi)
- 400 g Konservētas pupiņas
- 60 g Spināti
- 10 ml Citronu sula
- Parmezāna tipa siers garnēšanai
Pamācība
- Katlā uzkarsē 3 ēdamkarotes olīveļļas, pievieno sagrieztu sīpolu, burkānus, selerijas kātus, tomātu pastu un šķipsnu sāls. Maisot cep aptuveni 7-10 minūtes, kamēr dārzeņi kļūst mīksti.
- Pievieno sagrieztos dārzeņus, ķiploku, oregano un timiānu. Maisot cep vēl 2 minūtes.
- Pieliek konservētos tomātus ar visu sulu, dārzeņu buljonu un ūdeni. Tad pieber sāli, pievieno lauru lapas un sarkano piparu pārsla, kā arī melnos piparus.
- Vāra uz mērenas uguns 15 minūtes, tad pievieno makaronus, pupas un zaļumus. Turpina vārīt vēl 20 minūtes vai līdz makaroni mīksti.
- Noņem katlu no uguns, izņem lauru lapas. Iemaisa citrona sulu un atlikušo olīveļļu, kā arī vēl pievieno sāli un citas garšvielas pēc nepieciešamības. Lej bļodiņās un pārkaisa ar parmezāna sieru.
Piezīmes
6 porciju receptei atbilst 1 sīpols, 2 burkāni, 2 seleriju kāti, 4 daiviņas ķiploka.
Bez piena variantam vienkārši nepievieno sieru.
Uzturvielas
Kalorijas: 379kcal | Ogļhidrāti: 47g | Olbaltumvielas: 16g | Tauki: 15g | Piesātinātās taukskābes: 4g | Holesterīns: 11mg | Nātrijs: 1380mg | Kālijs: 932mg | Šķiedrvielas: 10g | Cukurs: 9g | A vitamīns: 8510IU | C vitamīns: 30.1mg | Kalcijs: 319mg | Dzelzs: 4mg