Porcijas izmaksas:: €0.75
Porcijas: 6
Kalorijas: 247kcal
Sastāvdaļas
- 180 g Kuskuss
- 250 ml Ūdens
- 1 tsp Sāls
- 15 g Pētersīļi svaigi
- 2 tējk. Ķimenes
- 1 tējk. Ingvers rīvēts (var būt arī žāvēts)
- 1 tsp Paprikas pulveris
- 1 Granātāboli
- 1 Cukīni
- 1 Paprika sarkanā
- 1 Apelsīns
- ½ Apelsīna miziņa
- 1 Vīģes nav obligāta
- Sāls
- 40 g Rozīnes
- 30 ml Olīveļļa
Pamācība
- Katlā uzvāra kuskusu. Nokāš.
- Kuskusu mazliet paspaida ar dakšiņu un pievieno garšvielas (ķimenes, ingveru, paprikas pulveri) un olīveļļu. Masai jābūt irdenai.
- Nomazgā apelsīnu un norīvē tā miziņu.
- Nomizo un sagriež apelsīnu un pievieno to kuskusam kopā ar rīvēto miziņu.
- No granātābola atdala sēkliņas. Šeit video, kā to visvieglāk izdarīt. Lieto sēkliņas ar visu "kauliņu".
- Sagriež cukīni un papriku plānos gabaliņos.
- Ja ir pieejama, var pievienot sasmalcinātu vīģi.
- Nomazgā un sagriež pētersīļus un jebkurus citus pieejamus zaļumus.
- Visu sajauc kopā un pasniedz.
Piezīmes
Pieminētās garšvielas (ingvers, ķimenes, paprikas pulveris) ir paredzētas autentiskai marokāņu versijai šiem salātiem. Ja nevēlies iegādāties visas minētās sastāvdaļas, droši var iztikt ar to, kas ir pieejams.
Ēdiens labi derēs kā pusdienu ēdiens līdzņemšanai kastītē un labi padodas food-prep principam.
Uzturvielas
Kalorijas: 247kcal | Ogļhidrāti: 44g | Olbaltumvielas: 6g | Tauki: 6g | Piesātinātās taukskābes: 1g | Nātrijs: 401mg | Kālijs: 427mg | Šķiedrvielas: 5g | Cukurs: 12g | A vitamīns: 1040IU | C vitamīns: 49mg | Kalcijs: 35mg | Dzelzs: 1.1mg