Porcijas: 5
Kalorijas: 456kcal
Sastāvdaļas
- 3 ēd.k. Olīveļļa
- 1 Sīpoli sakapāti
- 3 Burkāni nomizoti un sagriezti
- 2 Seleriju kāti sagriezti
- 1/3 Kabači mazs kabacis vai cukini
- 1 Paprika
- 3 Kartupeļi
- 6 daiviņas Ķiploki izspiesti
- ½ tējk. Timiāns kaltēts
- 800 ml Konservēti tomāti
- 150 g Kvinoja noskalota sietā
- 1 l Dārzeņu buljons
- 500 ml Ūdens
- 1 šķipsna Sāls pēc garšas
- 2 Lauru lapas
- 1 šķipsna Paprikas pārslas vai kajēnas pipari
- Melnie pipari
- 400 ml Pupiņas noskalotas
- 100 g Lapu kāposti vai citi zaļumi pēc izvēles
- 1-2 tēj. Citronu sula pēc garšas
- Parmezāns rīvēts (pēc izvēles)
Pamācība
- Lielā pannā uzkarsē eļļu, pievieno sīpolu, burkānus, seleriju kātus un pārējos dārzeņus (izņemot kartupeļus) un sāli. Visu pacep 6-8 minūtes.
- Pievieno izspiesto ķiploku un timiānu, pacep vēl minūti. Tad pieliek tomātus ar visu sulu un pasautē vēl pāris minūtes.
- Tikmēr lielā katlā ūdenī un buljonā uzvāra kvinoju. Pievieno uz pannas apceptos dārzeņus, sagrieztus kartupeļus, sāli, lauru lapas, piparus. Visu uzvāra, daļēji nosedz ar vāciņu un turpina vārīt uz lēnas uguns 25 minūtes.
- Tad pieliek konservētās pupiņas un zaļumus. Turpina sautēt vēl 5 minūtes.
- Kad gatavs, noņem no uguns, izņem lauru lapas. Iemaisa 1 tējkaroti citrona sulas. Visu nogaršo un pieliek trūkstošās garšvielas, ja nepieciešams. Lej bļodiņās un pasniedz ar rīvētu parmezāna sieru (ja vēlas).
Piezīmes
Šinī zupā lieliski var variēt ar dārzeņiem, ņem visu, kas pa rokai un aizķēries ledusskapī vai dobē:)
Uzturvielas
Kalorijas: 456kcal | Ogļhidrāti: 74g | Olbaltumvielas: 18g | Tauki: 12g | Piesātinātās taukskābes: 2g | Nātrijs: 1165mg | Kālijs: 1677mg | Šķiedrvielas: 14g | Cukurs: 10g | A vitamīns: 9497IU | C vitamīns: 93mg | Kalcijs: 193mg | Dzelzs: 10mg