Porcijas: 6
Kalorijas: 204kcal
Sastāvdaļas
- 2 ēd.k. Olīveļļa
- 1 Sīpoli sakapāti
- 1 Paprika sarkanā, sakapāta
- 400 g Kartupeļi mizoti un sagriezti
- 1 šķipsna Sāls pēc garšas
- 1 tējk. Adžika
- 150 g Grūbas vārītas. Šeit padomi, kā to vislabāk darīt.
- 1 l Dārzeņu buljons
- 400 ml Ūdens
- 400 ml Turku zirņi konservēti, skaloti
- 120 g Kale kāposti (lapu kāposti) sagriezti
- 1 šķipsna Kajēnas pipari pēc garšas, var arī nelikt, ja nepatīk asums
Pamācība
- Pannā uzarsē eļļu un 5 minūtes apcep sīpolu un papriku, pievieno sāli.
- Pievieno adžiku, pasautē vēl kādu minūti.
- Pievieno turku zirņus un kale kāpostu. Samaisa un vāra vēl 5 minūtes, līdz kale ir gatavs. Pievieno vārītās grūbas.
- Tagad laiks visu nogaršot un pievienot trūkstošās garšvielas.
- Ladle the soup into bowls and serve. I like this soup even more the next day. Leftovers keep well, covered and refrigerated, for about 4 days. The soup freezes well, too.
Piezīmes
Zupa kļūst vēl garšīgāka nākamajā dienā, var labi uzglabāt 4 dienas un var pat sasaldēt.
Uzturvielas
Kalorijas: 204kcal | Ogļhidrāti: 31g | Olbaltumvielas: 7g | Tauki: 7g | Piesātinātās taukskābes: 1g | Nātrijs: 937mg | Kālijs: 561mg | Šķiedrvielas: 6g | Cukurs: 3g | A vitamīns: 3053IU | C vitamīns: 58mg | Kalcijs: 82mg | Dzelzs: 4mg