Porcijas: 2 porcijas
Kalorijas: 419kcal
Sastāvdaļas
- 1 tējk. olīveļļa
- 1/2 sīpols vidējs
- 100 g brūnās lēcas
- 1 ēd.k. tomātu pasta
- 350 ml buljons vēlams dārzeņu
Kartupeļiem
- 350 g kartupeļi
- 2 tējk. olīveļļa
- 1 tējk. timiāns žāvēts
- sāls pēc garšas
Salātiem
- 1/2 gurķis vidējs
- 1/2 sīpols vidējs
- 2 ēd.k. Balzamiko etiķis der arī ābolu etiķis ar 1/2 tējk. cukura
- 2 tējk. olīveļļa
- sāls pēc garšas
Mērcītei
- 100 g grieķu jogurts
- 1 tējk. pētersīļi žāvēti vai svaigi
- 2 ēd.k. ūdens
- sāls pēc garšas
Pamācība
Lēcas
- Sasmalcina sīpolu un kādas 3 min. to apcep uzkarsētā olīveļļā.
- Pievieno noskalotas lēcas, buljonu un tomātu pastu. Mazliet apmaisa un uzliek vāku.
- Kad lēcas sāk vārīties, atstāj tās sautēties uz mazas uguns kādas 30 min vai kamēr tās ir mīkstas.
Kartupeļi
- Uzkarsē krāsni uz 200C.
- Ja vēlies, nomizo kartupeļus.Sagriez tos vidējos gabaliņos un izklāj uz cepamās pannas.
- Apslaki tos ar eļļu un sāli. Ievieto cepamplātni ar kartupeļiem krāsnī.
- Pēc 15 dienām apmaisi kartupeļus, lai tie apceptos vienmērīgāk. Tagad var pievienot timiānu.
Gurķu salāti
- Gurķi sagriež šķēlēs un smalki sagriež sīpolu.
- Abus ieliek bļodā un pievieno eļļu, balzamiko etiķi un sāli. Visu apmaisa.
Mērce
- Grieķu jogurtu samaisa ar pētersīļiem, ūdeni un sāli.
- Tas arī viss! Visu uzliek uz šķīvja un izbauda!
Uzturvielas
Kalorijas: 419kcal | Ogļhidrāti: 44g | Olbaltumvielas: 19g | Tauki: 19g | Piesātinātās taukskābes: 3g | Polinepiesātinātās taukskābes (labie tauki): 2g | Mononepiesātinātās taukskābes (labie tauki): 13g | Holesterīns: 3mg | Nātrijs: 783mg | Kālijs: 751mg | Šķiedrvielas: 17g | Cukurs: 9g | A vitamīns: 670IU | C vitamīns: 11mg | Kalcijs: 117mg | Dzelzs: 5mg