Lēcu plācenīši

Lēcu plācenīši

Proteīniem bagāta maltīte
Sagataves: 10 minūtes
Pagatavošana: 15 minūtes
30 minūtes
Kopējais laiks: 55 minūtes
Ēdienreize: Brokastis, Pusdienas, Vakariņas
Ēdiena veids: Pamatēdieni
Kategorija: Bez piena produktiem, Veģetārs
Porcijas: 5
Kalorijas: 595kcal

Sastāvdaļas

  • 600 g Lēcas vārītas
  • 200 g Milti pēc izvēles, piem., turku zirņu vai pilngraudu kviešu u.c.
  • 2 Olas
  • Sāls
  • 2 daiviņas Ķiploki
  • Pipari
  • Eļļa cepšanai

Pamācība

  • Sākumā novāra lēcas.
    Katliņā uzvāra ūdeni, attiecībā 1:3 ieber lēcas un tās uzvāra, kamēr mīkstas. Var izmantot arī konservētās.
  • Bļodā samaisa olas ar miltiem, sāli, saspiestu ķiploku un vārītajām lēcām. Izveido viendabīgu mīklas masu.
  • Pannā uzkarsē eļļu un sāk veidot plācenīšus (ar rokām vai karoti). Apcep no abām pusēm, kamēr zeltaini brūnas.
  • Pasniedz ar grieķu jogurtu vai krējumu.

Uzturvielas

Kalorijas: 595kcal | Ogļhidrāti: 103g | Olbaltumvielas: 37g | Tauki: 3g | Piesātinātās taukskābes: 1g | Holesterīns: 65mg | Nātrijs: 33mg | Kālijs: 1213mg | Šķiedrvielas: 38g | Cukurs: 3g | A vitamīns: 142IU | C vitamīns: 5mg | Kalcijs: 83mg | Dzelzs: 11mg