Porcijas: 2
Kalorijas: 631kcal
Sastāvdaļas
- 3 Lociņi
- 4 ēd.k. Olīveļļa
- ½ Citroni sulai
- 6 g Baziliks svaigs
- 12 g Dilles svaigas
- 250 g Konservētas lēcas vai vārītas
- 30 g Spināti
- 250 g Rikota siers der arī biezpiens
- 12 Ķiršu tomātiņi
- Sāls un pipari
Pamācība
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.
- Sakapā baziliku un dilles.
- Lielā bļodā sajauc olīveļļu ar citronu sulu un mīkstumu, pievieno pusi no sagrieztajiem zaļumiem, sāli un piparus. Sagriež lociņus un kopā ar lēcām, spinātiem un 2 ēdamkarotēm ūdens liek klāt pie pārējām sastāvdaļām.
- Visu izklāj cepamajā traukā, vidū, visam pa virsu liek rikotu. Nomazgā mazos tomātiņus un apliek riņķī ap rikotu. Visu apslaka ar olīveļļu, pievieno vēl sāli un piparus.
- Visu cep cepeškrāsnī 20-25 minūtes.
- Porcijas liek bļodiņās, kur lēcas apakšā un siers pa virsu. Apkaisa ar atlikušajiem zaļumiem.
Uzturvielas
Kalorijas: 631kcal | Ogļhidrāti: 88g | Olbaltumvielas: 26g | Tauki: 48g | Piesātinātās taukskābes: 15g | Holesterīns: 64mg | Nātrijs: 143mg | Kālijs: 1762mg | Šķiedrvielas: 41g | Cukurs: 7g | A vitamīns: 3311IU | C vitamīns: 56mg | Kalcijs: 393mg | Dzelzs: 12mg