Porcijas: 5
Kalorijas: 311kcal
Sastāvdaļas
- 1 Ēd.k. Kokosriekstu eļļa der arī olīveļļa vai cita eļļa
- 1 Sīpoli
- 1 3/4 Tējk. Kanēlis
- 3/4 Tējk. Kumīns
- 1 1/4 Tējk. Koriandrs
- 1/2 Tējk. Paprikas pārslas
- 1 1/2 Tējk. Jūras sāls der arī parastais
- 3 daiviņas Ķiploki
- 450 ml Dārzeņu buljons
- 800 ml Konservēti tomāti
- 300 g Burkāni sagriezti ripiņās
- 200 g Lēcas sausas
- 400 ml Konservēti turku zirņi vai vārīti
- 1 Citrons
- Kokosriekstu piens vai bezpiedevu jogurts priekš piedevām
Pamācība
- Lielā katlā uzkarsē kokosriekstu eļļu, pievieno sagrieztu sīpolu un 10 minūtes pasautē.
- Pievieno kanēli, kumīnu, koriandru, paprikas pārslas un sāli. Pievieno ķiploku. Sautējot maisa.
- Ielej buljonu, pievieno tomātus, burkānus un lēcas. Visu samaisa. Uzkarsē, kamēr uzmet burbuli, tad nogriež mazāku karstumu un pasautē 25 minūtes. Sautējums kļūs biezs, var pieliet ūdeni. Pievieno turku zirņus un pasautē vēl 10 minūtes. Ūdeni pievieno pēc vajadzības, ja sautējums kļūst pārāk biezs. Noņem no uguns un piespiež citronu sulu. Visu samaisa un pievieno sāli pēc garšas.
- Sautējumu liek bļodiņās, var pievienot kokosriekstu pienu vai jogurtu un pētersīļiem.
Piezīmes
Ja nav visas nepieciešamās garšvielas, sautējumu var gatavot arī vienkāršāku no pieejamām lietām, garšos tāpat gana labi 🙂
Uzturvielas
Kalorijas: 311kcal | Ogļhidrāti: 53g | Olbaltumvielas: 17g | Tauki: 5g | Piesātinātās taukskābes: 3g | Nātrijs: 973mg | Kālijs: 1059mg | Šķiedrvielas: 20g | Cukurs: 10g | A vitamīns: 10447IU | C vitamīns: 34mg | Kalcijs: 137mg | Dzelzs: 6mg