Pildītie baklažānu rullīši

Pildītie baklažānu rullīši

Gards un viegls ēdiens
Sagataves: 10 minūtes
Pagatavošana: 30 minūtes
Kopējais laiks: 40 minūtes
Ēdienreize: Brokastis, Pusdienas, Vakariņas
Ēdiena veids: Uzkodas
Porcijas: 2
Kalorijas: 445kcal

Sastāvdaļas

  • 1 baklažāns
  • 4 ēd.k. olīveļļa
  • 200 g biezpiens
  • 2 daiviņas ķiploki
  • 4 ēd.k. grieķu jogurts/skyr
  • sāls pēc garšas

Pamācība

  • Baklažānu rūpīgi sagriež gareniski, 2 mm plānās šķēlēs.
  • Baklažāna šķēles apkaisa ar sāli un ļauj pastāvēt 5 min. Pēc tam nosusina no tām lieko šķidrumu.
  • Pannā uzkarsē eļļu un liek tās cepties – dažas minūtes no abām pusēm, kamēr mīkstas un viegli brūnas.
    Kad gatavas uzliek uz papīra dvieļa, lai notekas liekā eļļa.
  • Bļodā samaisa biezpienu ar grieķu jogurtu/skyr, sāli un izspiesto ķiploku.
  • Ar tējkaroti liek biezpienu uz apceptajām baklažāna šķēlēm, viegli izlīdzina, atstājot mazliet vietas no visām pusēm un veido rullīšus.
    Pasniedz ar pētersīļiem vai citiem zaļumiem.

Uzturvielas

Kalorijas: 445kcal | Ogļhidrāti: 18g | Olbaltumvielas: 20g | Tauki: 35g | Piesātinātās taukskābes: 6g | Polinepiesātinātās taukskābes (labie tauki): 3g | Mononepiesātinātās taukskābes (labie tauki): 23g | Holesterīns: 19mg | Nātrijs: 333mg | Kālijs: 633mg | Šķiedrvielas: 7g | Cukurs: 12g | A vitamīns: 210IU | C vitamīns: 5mg | Kalcijs: 141mg | Dzelzs: 1mg